Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Slimete avføring

Spørsmål

hei.
er en jente på 21 år som har siden mars 2011 vært plaget med slim i avføringen. gikk på antibiotika da og var veldig plaget med kolikk smerter til jeg fikk tømt meg (vet ikke om jeg har vært plaget med slim før,for jeg har aldri tenkt på og skjekke avføringen før) magen har egentlig vært littt trøblete hele livet.

er ellers aktv og lever normalt, vekten er som den alltid har vært og matlyst og allmentillstanden er som før.
tok calprotectin test 22.3.11 som var på 210, en ny 20.5.11 som var under 50 og en ny i 23.9.11 som var under 50. hb min var på 13.10 6.1.12.

var oss legen min i dag for og ta ny prøve og skal nå ta prøve for sjekking av blod og betennelse i avføringen.. det som gjør meg så skremt er at slimet som har vært har vært blankt/brunt blandet i lage, betyr det at det er slim med blod i seg uten jeg har skjønt det før nå? ellers er det hvitt. slimet har kommet og gådt bort i perioder, men klarer ikke og finne noe som "slår det ut". når jeg er nervøs kommer det noen ganger bare brunlgi slim ut...
er så redd for kreft uten det er skjekket nøye,at det har gådd så lang tid.
ingen i min familie har hatt slik kreft, men har to søskenbarn med alvorlig ulcerøs colitt for det tok for lang tid for det ble funnet ut.

spørsmålene mine er tror du det er kreft?
er det blod i avføringen min som er blandet sammen med slimet?
skal ta kikhullsprøve, vill jeg få svar med en gang på hva det er?

Svar

Hei!

Det høres absolutt ikke ut som du har kreft i tarmen. Det er vanligvis ikke noe problem å se frisk blod selv i slimete avføring. Dersom blodet kommer fra de øvre delene av tarmen blir det vanligvis helt sort. Slimete avføring er ikke noe typisk funn ved tykktarmskreft. Du har heller ingen risikofaktorer som skulle øke denne sannsynligheten. Jeg tror ikke det er blod som du ser blandet med slimet. Du vil uansett få et svar på dette, men som sagt: Ingen grunn til å bekymre seg for kreftsykdom

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-