Trombosert hemoroide?

Spørsmål

Hei. For ca 30 og 40 år siden var jeg av og til plaget av hemoroider. Da kunne jeg også skyve dem inn igjen for en periode. Nå fikk jeg i midten av desember en utvendig kul ved åpningen. Meget vond, størrelse med et kirsebær og svært hard og vond. Kunne ikke skyves inn. Etter et par dager begynte den å blø og har etter hvert krympet og ikke lenger så vond. Den er nå som en ert og veldig hard. Blør fortsatt litt. Vil den forsvinne av seg selv eller bør jeg kontakte legen min? Jeg er ikke plaget av forstoppelse slik jeg var tidligere.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Det høres ut som du kanskje har det som heter en trombosert hemoroide, dvs at blodet inni hemoroiden har koagulert / størknet. Disse blir harde og svært vonde, i motsetning til vanlige hemoroider, som er myke fordi det er flytende blod inni de.
Og så kan den ha revnet og tømt seg, og er nå mindre, kanskje fremdeles med størknet blod inni.
Dette er hva jeg tror det er, men naturligvis kan jeg ikke si noe sikkert uten å undersøke deg. Selv om det er stor sannsynlighet for at dette er riktig diagnose, synes jeg imidlertid at du for ordens skyld skal la legen din ta en titt på dette, for å utelukke andre årsaker og sykdom.
Hvis det er en slik trombosert hemoroide, kan noen ganger legen gjøre et lite snitt i den, og plukke ut det koagulerte blodet inni. Det kan være meget smertelindrende.

Lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn