Sannsynlige hemoroider

Spørsmål

Hei.
Noen ganger så blør jeg litt etter avføring. Det er bare litt blod på papiret. Noen ganger skjer det kanskje en gang på flere mnd, men siden i juli og august har det kanskje skjedd tre ganger.

Har lest at det kan være hemoroider, men jeg har ikke vondt eller merket noen kuler utenfor i hvertfall. Så er usikker på om det må sjekkes ut eller ikke siden det skjer så ofte, men kanskje det må sjekkes ut om det skjer oftere?

Svar

Hei.

Du er kun 22 år, og ellers frisk. Da er et svært usannsynlig at du har noen alvorlig sykdom i magen. Spesielt når du ikke har andre symptomer, du har normal avføring og har ikke mistet vekt. (Går jeg ut fra, siden du ikke skriver noe om det)

Da er hemoroider en svært sannsynlig årsak, både fordi symptomene er slik en ser ved hemoroider, og fordi hemoroider er så vanlig, og altså også fordi annen sykdom er svært lite sannsynlig.
Jeg kan naturligvis ikke fastslå dette over nett, så om du vil ha det bekreftet, og det kan kanskje være greit så slipper du å tenke mer på det, så kan du få fastlegen til å kaste et lite blikk på dette og få bekreftet diagnosen. Da kan du også få evt medisiner (salver, kremer) mot hemoroider, om du ønsker det.

Hemoroider er helt ufarlige utposninger på blodårer (vener) i endetarmsåpningen, på en måte det samme som åreknuter på beina, og en trenger ikke å behandle disse med mindre man har plager fra dem.

Ha det bra.