Mariske (hudfold) utenfor endetarmsåpningen

Spørsmål

Hei. Jeg gikk til legen for hemoroider tidligere i år og ble henvist videre til Gastroenterologisk poliklinikk. Legen trodde at det var en mariske jeg hadde og ikke hemorider. Denne er plassert rett utføre endetarmåpningen som en tapp/hudfold.

Jeg legger til bilde av denne og lurte på om dette er en mariske siden legen virket litt i tvil? Er det farlig? Kan en få kreft?
Jeg hadde før jeg gikk til legen slitt med hard mage og fikk ofte frisk blod på papiret pga dette.
Marisken/hudfolden er litt plagsom og det hender det klør så jeg må bruke papir bak for å klø meg.
Han kjennes jo liten ut når jeg kjenner på men jeg er usikker på om han har vært større til tiders.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Ut fra bildet å bedømme, ligner dette mest på en mariske. Det er helt ufarlig, og kan aldri bli kreft.
Legen som undersøkte deg, konkluderte også med at det var en magiske, og da er det nok ganske så sikkert at det er dette det er, for det er ingen vanskelig diagnose å stille, og en tar ikke feil av hemoroider og marisker.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-