Magesmerter

Spørsmål

Jeg har fått så forferdelig vondt i magen og nederst i korsryggen.Det føles rett og slett ut som om magen skal eksplodere. Smerten sitter der hvor jeg tror blæren er. Jeg var i dag hos en lege som kunne fortelle meg at jeg hadde en betennelse, men hvor kunne han ikke fortelle meg eller hvorfor. Sa også at jeg hadde hemoroider. Fikk medisin for det. Konklusjon ble at jeg har nerver!?! i magen. Fredag har jeg tenkt å oppsøke ny lege da jeg ikke er fornøyd med svaret jeg fikk (uten å ha tatt noen prøver). Så her sitter jeg med like vondt i mage og rygg og er engstelig for at det kan være noe alvorlig. Hadde vært kjempe fint om jeg kunne få et svar fra dere. Hilsen ei som sliter!!

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Hvis legen din sa at du hadde en betennelse en plass kunne han vel neppe samtidig konkludere med at årsaken til plagene var "nerver"? Det høres ut som om du og legen din ikke kommuniserte helt optimalt. Etter et legebesøk bør du ha fått en forklaring på plagene dine eller en plan for å finne ut av årsaken. Hvis legen din ikke vet hva plagene skyldes eller mener at det ikke er nødvendig å undersøke dem nærmere, bør du få en tydelig beskjed om det.

Jeg synes absolutt du skal kontakte legen din igjen eller en ny lege hvis plagene dine ikke har gått over. Det kan være svært mange årsaker til slike smerter og jeg kan dessverre ikke stille en slik diagnose over internett.
Likevel vil jeg i første omgang lure på om du har en urinveisinfeksjon og undersøke urinen din, dessuten ta infeksjonsprøver og undersøke magen din grundig, evt foreta en gynekologisk undersøkelse.

God bedring!!