Hemoroider behandles kun ved plager

Spørsmål

Hei!
Jeg har i 1 års tid slitt med hemoroider, og har vært hos legen med dette (symptomer: smerter, kløe, litt blod på papiret etter avføring og synlige kuler). Da jeg var hos legen var jeg inne i en "god" periode, og hun kunne ikke se noen hemoroider, men ga meg likevel sheriproct. Dette hjalp på smertene, men hemoroidene har ikke gått bort. Hemoroidene (2 stk som jeg kan se) jeg har er blå/lilla kuler, og jeg ser dem om jeg sitter på huk, men forsvinner inn igjen av seg selv. Det fine er at de gjør ikke vondt og er ikke til bry, og har ikke gjort det på lang tid. Spørsmålet mitt er da - etter litt googling så kan dette virke som tromboserte hemoroider. Er det nødvendig å fjerne disse da de ikke gir meg plager? Vil nødig gjennom en slik prosedyre da de ikke plager meg på noe vis, men det faktum at det er blodpropp i dem høres jo skremmende ut (om de f.eks kan flyte med blodbanen og gi blodpropp andre steder i kroppen. Om dette i det hele tatt er mulig?).
Har ikke noen andre plager, og har som oftest normal, bløt avføring.

Svar

Hei.

Dette er det enkelt å gi deg et helt klart og sikkert svar på:
Du trenger under ingen omstendighet å behandle eventuelle hemoroider, om ikke de plager deg.

Dine tanker om at at det størknede blodet i en trombosert hemoroide kan "flyte med blodbanen" og gi blodpropp andre steder, er ikke mulig. Hvorvidt du har tromboserte hemoroider, er et annet spørsmål, men det kan jeg ikke si noe om uten å undersøke deg. Men de pleier å være helt harde, mens vanlige hemoroider er myke og lar seg komprimere. Dette er imidlertid praktisk sett uten praktisk betydning for deg, siden hemoroider, både tromboserte og ikke-tromboserte, absolutt ikke må behandles om ikke en har plager fra de.

Ha det bra.