Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter nederst i magen

Spørsmål

Hei, jeg er en kvinne på 50 år, Har gått med mye mageverk, nederst i magen, først 1 år, brakk meg mye da, undersøkt for gallestein den gang, nei ingen fant ut noe som helst, ganske bra i noen mnd, men nå har jeg gått i ca 3mnd igjen, vondt nesten hele tiden, nederst i magen, føler og det strømmer ut i korsryggen og framme på låret. Jeg blir så sliten av å verke at jeg er i grunnen nokså "slått ut". Ellers er jeg veldig aktiv og sosial, men det orker jeg ikke nå, håper du/dere kan gi meg noen tips, litt lenge å bare verke.

Kvinne, 50 år

Svar

Det er flere tilstander som kan forårsake smerter nederst i magen. De tilstandene som man først og fremst tenker på er sykdommer i tynn- og tykktarm, eggstokk/eggleder/livmor, brokk i bukveggen, sykdom i urinblære/urinledere, rygg, samt nervesystemet. Det at smertene stråler ut i korsryggen og framme på låret indikerer at man bør vurdere muligheten for at det kan være noe med ryggen, urinveiene eller et brokk.

Det er vanskelig å si noe spesifikt om hva dette kan være uten at du blir undersøkt. Jeg antar at du er undersøkt med ultralyd av magen. For å utrede slike symptomer som du beskriver ville jeg undersøkt med tanke på de organsystemene som jeg har nevnt over. Jeg anbefaler at du diskuterer dette med fastlegen din. Sannsynligvis bør du henvises til en spesialist for vurdering. Dersom du ikke føler at du får hjelp bør du vurdere å få hjelp hos en annen lege, eventuelt bytte fastlege.

Håper at dette var til hjelp. Lykke til!