Magesmerter

Spørsmål

Hei.
Jer er en mann på 28 år som har et spørsmål angående magesmerter. I ca 10 år har jeg opplevd å få konstante/kraftige magesmerter 2-4 ganger i året. Det foregår midt i/til høyre i magen rundt navelen. Har vært hos legen flere ganger, men får aldri noe skikkelig svar. Har prøvd syretabletter og koloskopi men her har alt vært i skjønneste orden. Kan også nevne avføring og matlyst er som normalt når dette forekommer. Hva kan dette være? spiser jeg noe jeg ikke tåler?
Har også nylig vært på sykehuset på sjekk da det var mistanke om blindtarmen. Etter ultralyd, blodprøver, urinprøve og kontroll hos lege så kom de til slutt fram til at jeg hadde betennelse i lymfeknutene. Kan dette være relatert til de magesmertene jeg har ellers?
Utenom dette vil jeg si jeg er helt frisk og aktiv.

Mvh

Mann 28

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! HVor lenge varer smertene når du har disse episodene? Blir du kvalm/oppkast? Bevegelsestrang? Det er tydeligvis noe som kommer sporadisk. Gallestein eller nyresteinsanfall, varer vanligvis noen timer, men gir mere kolikkaktige smerter (bevegelsestrang). Tarmen kan ogsåføre til smerter i form av tarmslyng eller innklemming i brokkport. En sjeldent gang kan magesmerter skyldes porfyri, en sjeldent tilstand som skyldes feil i omsetning i kroppens blodlegemer. Har du blitt vurdert av lege mens smertene pågår? Det kan være til hjelp da man kan teste urin ( blod) eller undersøke magen. Det er ikke så lett å gi deg et svar på årsaken til dette med så sparsomme opplysninger. Allergi/intoleranse for matvarer kan være en mulighet. Har du sett en slik sammenheng? Det kan være vanskelig, og gir sjeldent så sterke smerter.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn