Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Magesmerter

Spørsmål

Hei.
Jer er en mann på 28 år som har et spørsmål angående magesmerter. I ca 10 år har jeg opplevd å få konstante/kraftige magesmerter 2-4 ganger i året. Det foregår midt i/til høyre i magen rundt navelen. Har vært hos legen flere ganger, men får aldri noe skikkelig svar. Har prøvd syretabletter og koloskopi men her har alt vært i skjønneste orden. Kan også nevne avføring og matlyst er som normalt når dette forekommer. Hva kan dette være? spiser jeg noe jeg ikke tåler?
Har også nylig vært på sykehuset på sjekk da det var mistanke om blindtarmen. Etter ultralyd, blodprøver, urinprøve og kontroll hos lege så kom de til slutt fram til at jeg hadde betennelse i lymfeknutene. Kan dette være relatert til de magesmertene jeg har ellers?
Utenom dette vil jeg si jeg er helt frisk og aktiv.

Mvh

Mann 28

Svar

Hei! HVor lenge varer smertene når du har disse episodene? Blir du kvalm/oppkast? Bevegelsestrang? Det er tydeligvis noe som kommer sporadisk. Gallestein eller nyresteinsanfall, varer vanligvis noen timer, men gir mere kolikkaktige smerter (bevegelsestrang). Tarmen kan ogsåføre til smerter i form av tarmslyng eller innklemming i brokkport. En sjeldent gang kan magesmerter skyldes porfyri, en sjeldent tilstand som skyldes feil i omsetning i kroppens blodlegemer. Har du blitt vurdert av lege mens smertene pågår? Det kan være til hjelp da man kan teste urin ( blod) eller undersøke magen. Det er ikke så lett å gi deg et svar på årsaken til dette med så sparsomme opplysninger. Allergi/intoleranse for matvarer kan være en mulighet. Har du sett en slik sammenheng? Det kan være vanskelig, og gir sjeldent så sterke smerter.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-