Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Gallestein?

Spørsmål

Hei! Jeg har den siste tiden fått smerter høyre side, like under ribbena, som sprer seg opp til skulder. Smertene stikkende, varer noen sekunder (så vondt at jeg ikke klarer å trekke pusten), og brer seg opp til høyre skulder. Kommer tilfeldig, alt fra tre ganger om dagen til et par ganger i uka. Det har pågått i omtrent en måned. Kommer de når jeg kjører bil er det vanskelig å konsentrere seg om kjøringen. Har den sist måneden trent hardt hver dag og hvilepulsen har økt med omtrent 10 slag/minuttet ifølge pulsklokka, om dette er relevant. Er smertene noe som burde sjekkes?

Medisiner: Levaxin (800mg per uke), seroquel (25-50mg ved behov, for søvn)
Brintellix (20 mg daglig for depresjon)

Er hos legen ganske ofte grunnet depresjonen, og vil ikke dra dit unødvendig for dette, er litt lei av legekontor :)

Svar

Hei.

Jeg synes du skal oppsøke lege for dette. Smerter under høyre ribbeinsbue med stråling mot skulder, er noe som en ofte ser ved sykdom i galleblære, f.eks. gallestein.
Når det i tillegg er såpass vondt at det går ut over din evne til bilkjøring, så er det faktisk relativt sterke smerter, og det i seg selv er også noe som taler i retning av et legebesøk.
Du har også sett det an, hvilket stort sett alltid er lurt, siden så mye er forbigående, men her har det allerede vart i en mnd og fortsetter. Det er også et argument for at tiden er moden for å ta det opp med legen.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-