Forstoppelse, eller noe mer?

Spørsmål

Hei, mann på 33 her.
Siden jul har jeg slitt fælt med forstoppelse, og ubehag/smerter til tider på min venstre side. Har vært nødt til å bruke movicol, laktulose og laxoberal med jevne mellomrom, opptil flere ganger i uka.
Føles press innenfra på venstre side når jeg sitter og kjører bil, ubehagelig og til tider smertefullt. Lege mener det bare er avføring som sitter igjen, og som vil komme etterhvert. Men syntes nå at etter et halvt år dette blir verre.
Er/har vært kraftig overvektig 155kg to-tre år siden, nå 110. Jobbet mye aktivt fysisk arbeid til tider, men ikke overdrevent, går turer med hunden.
Hadde dårlig kosthold tidligere 2-3 år siden, har vært sunt og variert siden. Men siden jul og disse problemene spiser jeg mindre og sjeldnere. Føler meg kvalm, og har ingen sultfølelse lenger.

Håper dere kan gi meg noen råd.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du forteller at du har forstoppelse, ubehag og smerter på venstre side av magen, pressfølelse fra innsiden i samme område, og du føler deg kvalm og har ikke sultfølelse. Du har vært til lege med dette, og sier at legen sier at det kun skyldes "avføring som sitter igjen", altså forstoppelse.

Det er mulig at det er korrekt, og jeg har ihvertfall ikke sikre holdepunkter for at det er feil vurdering.

Men samtidig vet jeg ikke hva du har undersøkt og hvordan, så jeg kan si lite om dette.
Jeg tenker at du bør sjekkes grundig med både blodprøver og avføringsprøver, for se om der finnes noen tegn til sykdom av noe slag hos deg. Legen må videre kjenne på magen din, og hvis det er vanskelig pga overvekt, hvilket det ofte er, så kan det jo vurderes om du burde vært til videre bildeundersøkelser evt coloskopi, spesielt dersom avføringsprøvene viser tegn til mulig sykdom. Coloskopi er undersøkelsen som gjøres med et fiberoptisk skop inn via endetarmen og oppover i tykktarmen.

Hvis det kun er forstoppelse som er problemet ditt, så må du prøve å løse dette ved å tenke langsiktig, med kostholdsråd, fremfor avføringsmedisiner.
Bruk grove kornprodukter og så mye grønnsaker som mulig. Unngå hvitt brød, kjeks, kake osv.
Bruk gjerne oljer i maten, det gir mykere avføring. Drikk mye vann, vær i daglig bevegelse. Spis gjerne noen svisker hver dag.

Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-