Endetarmsfremfall

Spørsmål

Har hatt avføringsproblemer og mye gass i magen i utrolig mange år. Min mor og bestemor har også problemer med dette. Etter å hatt mye forstoppelse har jeg nå fått stressinkontinens og mye av tarmen kommer ut når jeg sitter på do ( ca 8cm). Det kommer også ufrivillig væske fra anus i trusen. Gassen klarer jeg ikke holde på så det sliter i mitt sosiale liv og i jobb sammenheng. Har vært hos mange leger opp gjennom årene men fått svar om at det er psykisk og at det ikke er noe å gjøre med. jeg kan ikke tro at det må være slik.

Kvinne, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

At 8 cm av din endetarm kommer ut når du er på do, er IKKE psykisk !! :)
Det kalles endetarmsfremfall / rektumprolaps. Lekkasje av væske fra anus, slik du beskriver, er et av symptomene på endetarmsfremfall.
Dette er en tilstand som både kan og skal opereres, og det er fullstendig uholdbart og meningsløst å skulle gå rundt med dette, når du kan bli kvitt det i form av en operasjon.
Så be din lege om å bli henvist til kirurg for dette. Noe annet er helt uholdbart. Enkelt og greit.

Det at du ikke har greid å holde på gassen, vil også kunne bedres med en slik operasjon.

Når det gjelder dine andre problemer med generelt mye gass opp gjennom årene, så vet jeg ikke årsaken til dette for ditt vedkommende, men du bør sikre deg at din lege har utredet det for forskjellige typer matintoleranse og -allergi som f.eks. glutenallergi, melkeproteinallergi og laktoseintoleranse. Dette er tilstander som veldig ofte er oversett, især den siste.

Men det vesentligste her, er og blir at du går rundt med et endetarmsfremfall, som skal opereres, og at det er meningsløst at dette ikke er foretatt allerede.

Så sett i gang prosessen, og lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-