Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hemoroide eller kjønnsvorte?

Spørsmål

Hei. Like før jul fikk jeg en hemoride ved analåpningen som jeg tror ble trombosert. Det ble hvertfall en øm, blålilla "drue" som var ubehagelig. Jeg har siden da smurt åpningen med ulike hemoridekremer som jeg har fått reseptfritt på norske og spanske apotek (bl.a Alcos Anal). Hemoriden er ikke vond lengre, og den er blitt bløtere og er nå på størrelse med en soyabønne. Har prøvd å dytte den forsiktig opp i anus, men den sitter permanent i åpningen. Klumpen ser ikke ut til å forsvinne, så jeg lurer på hvor lenge det er vanlig å ha slike eksterne hemorider? Er det mulig at det kan gå flere måneder? Det er ca. 4 uker siden jeg oppdaget den. Jeg vil helst unngå kirurgi eller operasjon. Mvh Mann 31.

Mann 31
Svar

Hei.


En hemoroide kan man ha riktig lenge, mange år i noen tilfeller, og om en ikke er plaget av det på noen måte, behøver en saktens ikke behandle det heller. Og du sier jo at den ikke er vond lenger. Det finnes rett og slett ingen grunn til å behandle hemoroider som en ikke har noen subjektive plager ifra. 


Du har vedlagt et bilde som jeg har sett på. Det er dessverre ikke spesielt skarpt fokusert, så jeg kan ikke si noe sikkert. Men jeg kan få en viss mistanke om at det alternativt kan dreie seg om en kjønnsvorte. De behandles på helt annen måte enn hemoroider, med effektive medisiner som "etser" dem vekk. Jeg ville nok for ordens skyld fått en lege til å se på dette, for å se om det kan være en kjønnsvorte, slik at du kan få behandlet den vekk om det er dette det er. 


Men det at den var blålilla og øm taler nok alt i alt mest i retning av at det var en trombosert hemoroide.


Håper informasjonen er til nytte. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-