Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Morgen diare etter fødsel

Spørsmål

Hei! Jeg har de siste 2 mnd slitt med løs mage/diaré. Har vært hos fastlege 3 ganger hvor både blodprøver og avføringsprøver er tatt uten at de finner noe. Fødte barn for 4 mnd siden, men har fått hjelp slik at jeg får sovet og slappet av, så føler meg heller ikke stresset. Har selv prøvd å finne ut om det gir utslag etter bestemte matvarer, men finner ingen sammenheng. Nå den siste uken er det så ille at om jeg ikke har toalett i nærheten går det galt. Føler dette hemmer meg i hverdagen, og går utover barna mine også. Hva mer kan jeg gjøre? Legen har gitt meg kvalmenedsettende piller, og jeg har fått beskjed om å spise lett mat og salt. Det er verken slim eller blod i avføring, men jeg blir ofte kvalm uten oppkast. Starter ca kl 6, og gir seg rundt kl 12-13 på dagen.

Kvinne 32
Svar

Hei,

Du sier ikke hva de har testet deg for, så det er mulig at jeg nå foreslår ting fastlegen din alt har tenkt på. 

I tillegg til vanlige ting som å sjekke avføring for inflammasjon og sjekke blodprøver for stoffskifteforandringer og, som de har gjort, diabetes, så ville jeg gått igjennom hva du spiser, drikker og hvilke medisiner du tar. Morgenkaffe kan gjøre dette, tro det eller ei, og også evt energidrinker med koffein eller mye te. Jeg ville også sjekket nyrer og lever for å være sikker. Det kan være at dette er relatert til galleblære problematikk, så hvis fastlegen din ikke har nevnt noe om galleblæren din, er det verdt å sjekke at det ikke er der problemet ligger. 


Visse medisiner, som for eksempel P-piller, kan gi mye morgenkvalme for noen, og en del kosttilskudd kan også gjøre dette.

Du kan ta Imodium for å se om det hjelper på å få avføringen din mer formet. 

Du kan også prøve Idoform i tillegg til Imodium for å se om dette hjelper. Imodium stanser diare, mens Idoform kan hjelpe til å gjenoppbygge bakteriebalansen i tarmen. 

Hvis du ikke blir bedre av å prøve disse tiltakene, ville jeg foreslått at du ser en indremedisiner eller en gastroenterolog for å se om det er noe man har oversett.


Mvh,


Nina Bryhn, MD

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-