Tarmblødninger, slapp, feber

Spørsmål

Hei. I det siste har jeg hatt litt smerter i nedre deler av magen, og mye på venstre side. Feber og føler meg dårlig. Er kvalm,
Forstoppelse og diaré, pluss blod i avføringen selv om avføringen har vanlig farge. Må alltid på do kort tid etter har spist. Deilig da å få tømt seg. Er svimmel, sjekket blodsukker for en måned siden var fint. Ikke gravid.Jeg snuser. Er 167 og veier 74,7 kg kun i undertøy på kvelden. Føles ut som det brenner i tarmen, har noen hemoroider i rompa noen har sprukket, men andre er der. Ofte sulten fordi kroppen må tømme seg. Er nå klam og litt varm og svetter i hendene. Har ikke tatt underlivsprøve for kreft i år. Skal til gynekolog til uka, venter på svar! Oppe på natta flere ganger, kan komme blod bare jeg prompet og mye når avføring. Blødde neseblod her om dagen, stoppet fort, aldri skjedd det før. Føler at jeg må spise, drikke og gå på do hele tiden. Også ganske sliten, da drikker jeg kaffe og energidrikker for å klare å ha energi. Har ADHD går ikke på ADHD medisin, så er rart for meg å ikke ha energi. Vet ikke om jeg skrev det, men det er ikke kreft i familien min. Vært sliten og trøtt i et halvt år nå. Er 28 år. Blir 29 den 8 januar. Hva kan feile meg?

Svar

Hei.

Du har blod i avføringen og tidvis diare, du føler deg dårlig og har feber, du har smerter i magen og føler at det brenner i tarmen, og du må alltid på do like etter at du har spist.
Dette gir alt i alt en mistanke om at du kan ha en betennelsessykdom i tarmen, som f.eks. ulcerøs colitt eller Crohns sykdom, evt cøliaki. Denne mistanken er såpass stor at du er nødt til å gå til fastlegen din med dette nå, for å bli utredet.
Det er jo tydeligvis ikke tilfeldig og forbigående heller, siden det har vart en stund og du har følt deg dårlig i et halvt år.

Jeg vil imidlertid presisere at jeg selvfølgelig ikke på noen måte har stilt noen diagnose her, men jeg opplyser om at dette kan skyldes slike sykdommer, og derfor er du nødt til å gå til legen nå.
Det behøver ikke å skyldes noen av de nevnte diagnosene, naturligvis. Blødning fra hemoroider og helt andre årsaker til trøtthet osv er en annen mulig forklaring, men dette skal vi ikke gjette på, men få klarhet i vha undersøkelser, som nå iverksettes fra fastlegen din når du går dit til time nå.

Lykke til og god bedring.