Magesmerter

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt en del plager de siste mnd og begynner å bli lei av å ikke forstå hva som feiler meg.
- ikke gravid
- vannlating om natten, noe jeg ikke gjorde tidligere. Som regel 1-2 ganger per natt.
- Ingen medisiner
- Kvalme og kramper i mage de siste dagene.
- Opererte i 2009 for abort og i 2011 ble det gjort en kikkehullsoperasjon i området rundt livmor for å finne en spiral på vandring(som ble satt inn v/ aborten). De fant den ikke på rtg/ultralyd så de måtte lete litt.
- Stikkende akutte smerter nederst i magen, ofte rundt symfysen. Har også forferdelige klypende/stikkende smerter i området fra endetarm vis livmor til symfyse. Disse smertene kommer i gjennomsnitt annenhver dag. Smertene kommer plutselig.
- Varierende avføring(én dag med løs og én dag med hard osv), men ikke veldig plaget av dette
- Ingen smerter rundt symfysen før vannlating, kun etter(når jeg ligger på ryggen kommer det plutselig etter et pr minutter) og samme når jeg ligger på høyre side. Kan kun ligge på venstre siden da dette skjer. Skjer som oftest om kveld/natt etter vannlating. Skjer i snitt hver 3. dag. Enkelte ganger får jeg også smerter under vannlating.
- Har gått til osteopat og fysioterapeut annenhver uke siden desember/januar. Her tøyes bekkenmuskulatur. Når muskler over symfysen tøyes fremprovoseres smertene over/bak symfysen.
- Har gått noe ned i vekt selv om kosthold og trening har vært tilnærmet lik tidligere. Vekt per i dag: 53kg, høyde: 153cm
- Sover mye. I går sov jeg 5 timer etter skolen(går på HiØ) fra 14.30- 19.30. Dette er en typisk dag for meg.

Alle disse smertene har vart i ca 6 mnd. Har hatt en del utflod utover det normale i samme periode. Tok livmorhalskreftprøve i fjor og den viste lette forandringer og skal ta ny prøve i juni. Går og bekymrer med over ditt og datt og vet ikke hva jeg skal gjøre. Er aktiv og trener 3-4 ganger i uka uten at smertene blir påvirket av dette. Har et bra kosthold. Kan det være kreft, endometriose, muskelplager?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Jeg forstår at dette må være slitsomt. Du beskriver symptomer fra flere steder i magen, med symptomer fra tarm og urinveier. Smertekarakteren er noe varierende. Du nevner endometriose som en mulighet. Det er ikke helt utenkelig. Typisk er kraftig smertefulle mens blødninger. Diagnosen stilles ved kikkhullsoperasjon. Urinveisinfeksjon bør også utelukkes først av alt. Det kan være en kronisk tilstand. Urinstix av prøve er enkelt og behandling effektivt. Muskelknuter i livmor er også en mulighet. Det vil man se på ultralyd hos gynekolog. Ellers må man vurdere andre tilstander i magen som nyrestein, gallestein, irritabel tarmsykdom, allergi/intoleranse som Cøliaki mm. Har du konfrontert fastlegen din med problemet? Hva er gjordt og har dere laget en plan for videre utredning? Jeg ville ikke bekymret meg over at dette er noe alvorlig som kreftsykdom. Det er helt utypisk bilde og alderen tilsier også at dette er svært lite sannsynlig

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn