Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tilbakevendende brokk og urinlekkasje etter operasjon på prostata

Spørsmål

1: Operert for dobbel lyskebrokk i mars -18. Tekstilnett sannsynligvis ikke satt inn på begge sider, for ny brokk , ca 4 cm i diameter er oppstått på h.side. Brokken kan klemmes inn, men spretter like fort ut igjen. Ingen smerter. Bruker brokkbelte. Ved hvilke symptomer anbefales reoperasjon? Kikkh.op. anvendt i mars. Er åpent snitt å anbefale ved ev. reoperasjon? 2: Prostataoperasjon i sept. -18. Ingen komplikasjoner unntagen noe urinlekkasje. Hvor enge vil lekkasjen vare, eller vil den forbli permanent? Mvh. (81 år, fysisk aktiv og i bedre form enn mine jevnaldrede)

Mann
Svar

Hei!

På generelt grunnlag anbefales brokkoperasjon hos voksne dersom brokket gir plager eller det er fare for at brokket kan sette seg fast og "kveles". Idag legges det alltid inn nett, men mindre det er et femoralhernie (lårbrokk), men det er sjeldent hos menn. Når man opplever å få brokket tilbake, så er det svært sjeldent at det er samme brokket, som regel er det snakk om et nytt brokk i samme området. Det er en hovedregel at en opereres med "motsatt" operasjon dersom en får brokk på nytt. Det vil si at hvis du ble operert med kikhullsoperasjon første gang, så anbefaltes det åpen operasjon neste gang. Motsatt anbefales kikhullsoperasjon ved reoperasjon dersom det var åpen operasjon første gang. Hvis du er i tvil mhp operasjon, så anbefaler jeg at du henvises til en gastrokirurg eller generell kirurg, som kan sammen med deg vurdere om det er grunnlag for å operere på nytt.

Når du ble operert i september i år så er det altfor tidlig å si om urinlekkasjen vil forbli eller forsvinne. Opptrening av bekkenbunnen kan hjelpe hos noen, men ikke alle. De sentrene som opererer prostata følger opp pasientene mhp komplikasjoner, anbefaler derfor at du tar kontakt med sykehuset hvor du ble operert for ev. tettere oppfølging.

Med vennlig hilsen,

Ivan Brox

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-