Kan en fjerne brokk?

Spørsmål

Har fått brokk. Ingen smerter. Ingen ubehag, men "kul" på magen. Lite diskret når jeg skal pynte meg i skjorte/dress. Ikke særlig problem for min egen del, men kona er lite begeistret. Kan det gjøres noe med dette?

Relevante sykdommer/medisiner: Colostomioperert 01.09.03. p.g.a. endetarmskreft. Permanent utlagt tarm.

Mann, 60 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Et brokk på magen er som regel et svakt punkt i bukmuskulaturen hvor bukinnhold buker frem. Dette er vanlig etter operasjoner, men kan også forekomme på naturlig svake punkter i bukveggen, feks i lyskene.

De aller, aller fleste brokk kan opereres, enten ved direkte sammensying av åpninger, anatomisk korreksjon av åpninger i bukveggen, eller ved innleggelse av metalliske nett som holder bukinnholdet på plass.

Hvert brokk og hver brokkpasient må vurderes for seg med tanke på hvilken teknikk som skal brukes. Du må be legen din om å henvise deg til kirurgisk poliklinikk på sykehuset ditt, slik at du kan få en vurdering og planlagt et inngrep. Det er nok risiko for at det er noe ventetid - dette er jo ikke operasjoner som haster veldig sammenliknet med andre ting - mest en kosmetisk korreksjon.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-