Ilinger på venstre side

Spørsmål

Har lette trykksmerter/iling i område venstre magedel og ned mot lysk. Dette plager meg forsåvidt ikke i hverdagen, men jeg er forundret over at det kun er på venstre side og at det har vært der i over ett år. Bedriftslege fant ikke brokk. Har tidligere tatt noen medisiner for øsofagitt. Tror heller ikke det har sammenheng med muskel/overtrenning, men vet ikke??

Mann, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

I dette området er det jo bukvegg, nyre og tykktarm som er de vanligste organene som kan gi symptomer.

Trykksmerter vil vanligvis komme fra tykktarmen, kanskje forårsaket av luft eller normale eltebevegelser i tarmveggen, men kan også skyldes irritert slimhinne i tarmen/betennelse. Utposninger på tykktarmen, såkalte divertikler, kan gi smerter og feber hvis de blir betente, vanligvis mer symptomer enn det du beskriver.

Nyrestein er en svært smertefull tilstand, og de fleste vil få stilt denne diagnosen hvis de lider av takvise, kraftige flanke/buksmerter.

Bukveggen kan også være vond, spesielt hvis man har gjort kraftige, uvante bevegelser eller overanstrengt muskulaturen over lengre tid. En tilstand som heter "Gilmore's groin" gir smerter grunnet små avrivinger av senefester i bukveggen ved tilheftingen til bekkenet.

En utredning med ultralyd av nyre/hovedpulsåre/bukspyttkjertel ville vært ønskelig, likeledes en undersøkelse av tykktarmen, enten med kontrast (røntgenundersøkelse), eller som ved en koloskopi.

Utover dette er det nærmest umulig å gi deg en sikker diagnose på plagene dine over internett. Hvis alle prøver og funksjoner ellers er normalt, er det neppe farlig og neppe noe å bekymre seg over.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn