Raping etter absess i buken

Spørsmål

Hei! Min sønn er 17,5 år og sprakk blindtarmen i september 2017. Han ble operert umiddelbart etter ankomst til sykehuset, men fikk bukhinnebetennelse og etter noen uker oppdaget legene også en 9x4 cm stor absess like over urinblæren. På dette tidspunkter rapet han mye, noe jeg skjønner ofte er et symptom på denne komplikasjonen. Absessen ble drenert og vi fulgte opp med to UL-bilder i etterkant for å være sikre på at alt var borte. Det var det. I ettertid har han kun hatt ett tilfelle av magesmerter som lignet på de opprinnelige (venstresidig-ikke høyre som man kanskje skulle forventet), ellers smertefri og ikke utmattet lenger. Problemet er st han har begynt å rape så mye igjen. Unormalt mye. I lys av høstens drama, er dette symptomer vi burde fått undersøkt? Han har aldri holdt på slik før....eller tror du dette er uten betydning? Takk for svar!

Mann 17
Svar

Hei,


Jeg synes dere skal ta ham inn til kirurgen hans igjen og få ham evaluert med en undersøkelse og muligens røntgenundersøkelser som feks UL igjen. Han kan ha det som kalles adheranser, eller sammenvoksninger, som er litt som et type arrvev. Disse kan gi symptomer som beskrevet. Han kan også ha utviklet en fistula, eller det kan fremdeles være en absess der. Det kan også være andre komplikasjoner som har oppstått som bør evalueres. Det er viktig at om han har andre symptomer som feks problemer med vannlating, avføring eller smerter, at disse også beskrives for legen så godt som mulig. 

Det vesentlige er at han burde tilbake og bli sjekket, og du er veldig fornuftig som tenker på dette. 


Lykke til!


Mvh,


Nina Bryhn, MD