Stikking i brystet

Spørsmål

Jeg føler meg veldig ofte slapp og daff. Det er skjelden jeg føler at jeg har overskudd og energi. Jeg trener ikke regelmessig, men er i grei form for en joggetur, skitur eller lignende.
Jeg er også plaget med stikking i brystet (venstre side). Stikkingen varer i noen sekunder og er periodevis. Merker at det kan være mere i stressende perioder. Dette problemet har jeg hatt over lengre tid (flere måneder)
Det bekymrer meg at jeg mer eller mindre konstant er salpp og stikkingen i brystet gjør at jeg er redd det er noe som feiler meg.
Har ikke vært til legen med problemet og har ikke hatt noen behandling.

Mann, 30 år

Svar

Hei !

Du har altså plager med stikking i brystet på venstre side, forverret under stress, og dette gjør deg redd, hvilket ikke er urimelig å tenke seg.
Og du er ofte slapp og "daff".

Hos en frisk ung mann som deg, er det overhengende lite sannsynlig at det skulle feile hjertet ditt noe.

Jeg tenker at det er meget sannsynlig at dine smerter kommer fra muskulaturen i brystkassen, som kan være anspent og derved gi slike symptomer som du beskriver. Det at det du er mye bekymret og redd for om det feiler deg noe, vil oftest gjøre slike plager verre, da bekymringer og frykt fører til ytterligere muskelspenninger.

Den beste behandling for dette (og det er en meget god behandling!) er å gå til lege og få utelukket at det feiler deg noe alvorlig, hvilket jeg er rimelig sikker på, og samtidig få konstatert at det sannsynligvis dreier seg om nettopp dette med muskelspenninger. Bare det å få greie på dette, vil for de fleste faktisk løse problemet og fjerne symptomene i stor grad !

Din slapphet kan selvfølgelig skyldes det at du går rundt og er redd og bekymret for hva som evt kan feile deg, men samtidig synes jeg det er rimelig å få legen til samtidig å ta en del blodprøver på deg, og undersøke dine vitaminnivåer, blodprosent mv.

Jeg både håper (og tror) at dette kan hjelpe deg, og at du blir kvitt dine plager ved å få din lege til å se på dette for deg.

Lykke til og god bedring !