Sterkt økende smerter 5 uker etter ribbeinsbrudd

Spørsmål

Hei, jeg ble påført ribbeinsbrudd på høyreside, rett under brystet under behandling hos kiropraktor (ble behandlet for musarm og stiv rygg) .Dette skjedde for 5 uker siden. Smertene tiltok etter ca 1 uke, men har økt betydelig den siste uken. Smertene føles som de flytter seg mere mot ryggen og siden. Jeg har tidligere hatt ribbeinsbrist, men har ikke opplevd at smerten har vært så store så lenge etter. Har brukt smertestillende ( ibux og paracet). Fikk for 2 dager siden utskrevet pinex forte 500 mg via henvendelse over tlf til fastlege. I dag var smertene så voldsomme at jeg ikke klarte å komme meg ut av sengen av egen hjelp. Mitt spørsmål: Er det normalt at ribbeinsbrudd/brist er så smertefult 5 uker etter? Fikk beskjed av kiropraktor at røntgen ikke var nødvendig. Har også fått sjekket bentettheten med tanke på benskjørhet. Skjelettet var normalt, ingen behandling nødvendig. Er veldig plaget pr idag, hva skal jeg gjøre?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Nei, det er ikke vanlig med så store -og økende- smerter 5 uker etter et ribbeinsbrudd.
Det er også noe tankevekkende at du skulle få et reellt brudd etter behandling hos kiropraktor, for vanligvis må det større traumer til enn dette, for å gi et ribbeinsbrudd.
Jeg synes kanskje det høres enten usannsynlig eller betenkelig ut, og at man kanskje derfor bør tenke i retning av annen bakenforliggende sykdom, som kunne forklart både det at du eventuelt fikk et brudd under behandlingen, evt forklart hvorfor du ikke blir bedre etter 5 uker. Beinskjørhet kunne vært en slik forklaring. Er det lenge siden du var sjekket for dette?

Jeg tenker derfor at alt i alt bør du nå oppsøke legen din for å bli undersøkt for dette, for det er som sagt påfallende både det at du skulle brekke noe hos kiropraktor, samt at du nå blir verre istedet for bedre. Meget mulig bør legen din henvise deg til røntgen, for å avklare hva dette er og ikke er.

God bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-