Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter ved innpust og kortpustethet

Spørsmål

Hei. Jeg er en mann på 48 år. Jeg er 1,85 høy og veier nå 119 kg. Jeg har lagt på meg i det siste og vet jeg er overvektig nå. Jeg fikk for noe dager siden smerter i høyre del av ryggen / skulder. Smertene oppleves som stikkende når jeg drar inn pusten helt. I tillegg er det vondt når jeg bøyer meg i enkelte posisjoner. Det er også vondt om natten når jeg ligger. Har litt plager med oppstøt også. Jeg sliter med å dra pusten helt inn, og det er vondt når jeg nyser og hoster også. Ellers har jeg ikke merket noe endring i avføring og har heller ikke feber. Har hatt dette i tre dager nå og smertene er konstante. Jeg er litt kortpustet på grunn av dette, og jeg lurer på hva det kan være. Smertene kjennes ut til å sitte mellom skulderen og brystet på høyre side.

Mann 48
Svar

Hei.

Det er her et viktig poeng at smertene fremprovoseres av dyp innpust, hoste og nysing. Det kan på en måte tale i retning av ufarlige muskelsmerter i brystkassen, men det vil ikke gi kortpustethet, slik du merker.

Blodpropp i lungen kan derimot gi både tungpust og smerter ved dyp innpust, og overvektige personer har en økt risiko for dette. Jeg kan naturligvis ikke si noe sikkert om hva årsaken kan være uten å undersøke deg, men siden det er viktig å få behandlet en lungepropp i lungene og det er en potensielt alvorlig tilstand, så synes jeg at du må oppsøke legevakt så snart du har lest det jeg her har skrevet, i tilfelle det er det som er diagnosen her.

Pleuritt (lungehinnebetennelse) er en tredje alternativ diagnose her, dog mindre sannsynlig.

Muskelsmerter i brystkassen er særdeles mye vanligere enn blodpropp i lungene, så rent statistisk er det mer sannsynlig, men det vil ikke gi problemer med pusten.

Håper informasjonen er til nytte, og jeg ønsker deg god bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-