Redd for lungekreft

Spørsmål

Hei Begynte med influensa trodde jeg, typisk vondt i halsen ved svelg og spising. Bare snakke var et tiltak og det gjorde ubehagelig vondt i hele hals regionen. Feberen kom, følelsen av utmattelse ble tydeligere og slitenhet. Hadde feber og sykdomsfølelse i kroppen lenge, hanglet i 4 uker med influensa symptomer fra 11 november til 12 desember. Deretter inni slaget her med influensa kom magevirus med omgangsyken og avføring. 2 dager var det borte, men isteden kom noe annet. Tungpust ved trapper, aktivitet og følelsen av bli kveld på innsiden når jeg var aktiv. Ulikt meg siden jeg elsker gå tur og sykkle og aldri merka noe til dette før influensa. Vondt i brystet ved puste inn og spesielt k kulde, opplevde kuler i tungen som hovne smaksløker. Fikk beskjed gang på gang dette var virus og måtte ri det ut selv, ble ikke bedre og fikk endelig ery Max mot a typisk lungebetennelse uten effekt på dag 4 fikk jeg doxylin 100mg. Sitter her nå etter legen igjen i går 4.02.20 tungpust, vondt i høyre lunge som viste tetning på Røntgen i Januar. Hvese lyd og mye slim gul grønt som kommer ved hard hoste og oppspytt. Ingen endring i appetitt eller vekt uten at jeg har spist lavkarbo å tatt av 4 kg. Prøver unngå sukker og mye karbo fordi har hatt god effekt av det før da jeg sov bedre og mindre oppblåst. ellers normal appetitt spiser godt. Men er redd for dette skal være kreft i høyre lunge. Ikke røyker ikke drikker alkohol, har to fantastiske barn 1 og 6 år. Livredd for dø fra dem i kreft i alder av 30-år. Hva er sjanse for noe alvorlig i høyre lunge? Legen skal ringe lungespesialist i morgen , crp 0,5 Ikke har vi kjent historie med lungekreft, kun livmor og mage. Mamma Døde når jeg var 18 av vertikkel cancer Med spredning i magen. Hilsen redd mamma

Kvinne 30
Svar

Hei.


Du har stilt ditt spørsmål til vår patolog, som mener at ditt spørsmål heller burde bli besvart fra almenlege, altså jeg, siden det ikke handler om kreft, men om uberettiget frykt for kreft. Håper derfor det er greit at du får svar fra meg.

Svaret er forøvrig basert på informasjon fra vår patolog Sveinung Sørbye.


Du er altså en kvinne på 30 år, som nå har blitt redd for lungekreft pga den siste tidens plager fra luftveiene, samt unormale funn på røntgenbilde. Til det kan følgende sies: Statistikken forteller oss at lungekreft er tilnærmet ikke-eksisterende i din aldersgruppe. Ikke-røykende kvinner på 30 år får kort og greit ikke lungekreft. Det kan du rett og slippe å tenke mer på.

Dine plager skyldes nok infeksjon. Det er litt uklart for meg ut fra det du skriver, om du fremdeles bruker antibiotika eller ikke. Hvis du gjør det, er det viktigste å fullføre kuren, for så å se om du blir bedre. En kontroll av lungene med røntgen vil også være viktig, for å se at det blir normalt igjen. Det er også bra at legen din vil konferere med lungelege, så vil lungelege si hvordan du kan bli fulgt opp og behandlet på riktigst mulig måte her. Det kan jo godt være at det ender med en time hos en lungespesialist, noe jeg ihvertfall synes du skal om det går tregt med bedringen fremover.

Håper det var greit svar, og ikke minst et klart svar på at akkurat lungekreft kan akkurat du slippe å tenke på.

God bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-