Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Pustet inn betongstøv i 15 minutter, er det farlig?

Spørsmål

Hei! Jeg skulle pusse betongulvet i garasjen og var i starten ikke klar over at dette støvet er veldig farlig. Holdt på 15 minutter kanskje. Hadde først en støvsuger på maskinen så det var minimalt med støv, men den falt av og jeg fortsatte litt til uten. Ikke så lenge før jeg gav meg. Jeg har aldri utsett meg for dette før eller siden, men er likevel redd for at jeg har gjort skade på lungene mine nå. Min mann sa at han ikke var klar over at dette var noe farligere enn annet støv. Kan jeg har gjort noe skade på denne tiden?

Kvinne 39
Svar

Hei.


Hvor skadelig noe er, avhenger tilnærmet alltid av mengde og tid. Engangseksponering for uheldige stoffer som f.eks. betongstøv er som hovedregel ufarlig, mens en helt annen sak ville vært om du jobbet i betongstøv 8 timer pr dag i årevis, det kunne ført til stor lungeskade.

Du kan se helt bort fra at du har pådratt deg noen lungeskade av dette. Men allikevel er det fornuftig å beskytte seg mot uheldige stoffer, så gjør det neste gang du eventuelt jobber med dette. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-