Mor og datter hoster fremdeles, 8 uker etter akutt infeksjon, men er forøvrig friske

Spørsmål

Hei Jeg og min datter på 8 hadde en halsbetennelse i slutten av mai, et par uker etter begynte vi å hoste, tørrhoste. Vi har ikke følt oss særlig syke etter de dagene med halsbetennelse. Det er bare en kløende hoste som fortsatt er der. uten slim. Begge har vært hos fastlege og tatt kikhoste, mykoplasma, chlamydia med mer uten at det er noen funn på prøvene. Vi har forsøkt hostesaft og honning uten særlig effekt og jeg har også brukt antibiotika i tilfelle mykoplasma. Nå tar begge allergimedisin uten at dette hjelper heller. Nå snart 8 uker etter halsbetennelsen hoster begge fortsatt. Jeg tenker derfor at det er samme virus men vet jo ikke. Halsbetennelsen gikk over av seg selv, og det var ikke utslag på CRP hos noen av oss. Nå tar begge allergimedisin uten at dette hjelper heller. Jeg er engstelig for lungekreft. Men vi føler oss ikke syke, ikke andpustne, begge er aktive med roiing, håndball etc, og ingen av oss hoster om natten, men litt om kvelden. Kan det være at det bare en en post-viral hoste som fortsatt er der, eller er det grunn til bekymring?

Mann 38

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Her høres det avgjort ut som at dere har smittet hverandre, og da trenger du jo ikke å tenke på lungekreft som årsak til hoste. Dere føler dere friske, er ikke anpustne, og har kun litt hoste om kvelden, 8 uker infeksjonen. Da tenker jeg at din egen antagelse "post-viral hoste" absolutt høres ut til å være riktig forklaring. Det er ikke uvanlig å hoste i ukesvis etter en luftveisinfeksjon. Isåfall vil det avta videre også, slik det sikkert har gjort til nå (?), og tilslutt forsvinne. Skulle det mot formodning ikke skje, vil det naturligvis være riktig med en legesjekk. Vi kan jo tenke høyt i retning av andre mulige forklaringer også, inklusiv muligheten av at dere fikk halsbetennelse samtidig, og at hosten hos dere begge nå ikke nødvendigvis henger sammen med infeksjonen for 8 uker siden, men kan ha andre og evt orskjellige forklaringer hos dere begge. Vi kan f.eks. tenke i retning av allergi og astma. Men alt i alt tror jeg mest på det du selv var inne på, at dere er friske, men hosten henger i en god stund etter at infeksjonen er over.

Håper det var greit svar. Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-