Magesår? Muskelsmerter?

Spørsmål

Hei! Etter en svært stressende periode opplevde jeg et par tilfelle med høy puls og hjertebank. Etter hvert fikk jeg problemer med pusten. Litt kortpustet, føles som jeg ikke alltid får fylt lungene de siste 20 %.Tok EKG og spirometi samt co2 metning. Alt fint. de siste ukene har jeg fått brennende og stikkende smerter bak ribbebenene under venstre bryst. Smertene går av og til nedover i magen på venstre side. Siste uken har jeg også fått ryggsmerter. kjennes som kniver som stikkes inn i ryggen. Ved et tilfelle helt opp til nakken. Brennende følelse. Oppsøkte lege og fikk Somac mot syreplager( har ikke halsbrann eller sure oppstøt). Er usikker om dette hjelper da jeg er noenlunde bra en dag og har mye smerter neste dag. Oppsøkte ny lege. Fikk beskjed om at dette var muskelsmerter. Oppsøkte naprapat. Han mente at dette er en betennelse i musklene og at jeg burde fått Voltaren mot plagene. De siste dagene har jeg i tillegg fått en slags kribling i brystet. Kjennes ut som jeg er på vei til å bli forkjølet og har lyst til å hoste. Smertene kommer raskt under brystet hvis jeg jogger eller spinner, men også i hvile.Hva tror du feiler meg? Burde jeg ta røntgen av lungene. Har fra før ensiofile øsofagitt og behandles med Flutide for dette. Kan dette ha noe med spiserøret å gjøre.Har tidligere fått Nexium etter gastroskopi. Har til tider vært plaget med angst men ikke panikkangst eller hyperventilering. Kan det være angsten som gir nye symtomer? Har 3 barn og full jobb. Mye stress. Kvinne 44 år

Svar

Hei! Både muskelsmerter og betennelse i spiserør/ magesekk er mulige årsaker. Betennelse i lungehinnen( pleuritt) er også mulig årsak, spesielt hvis du merker antydning til forkjølelse nå. Jeg kan ikke spesifisere årsak nærmere uten å ha undersøkt deg. Røntgen er en god ide. Infeksjonsprøver bør også taes. Ekg bør også taes. Om ikke voltaren hjelper ville jeg sluttet med dem i løpet av pr dager da det kan forverre magesår eller betennelse i spiserøret. Angst og bekymring kan gi slike symptomer, men det er vanskelig å si om det alene gir disse symptomene.