Klumpfølelse hals

Spørsmål

Etter problemer med bronkitt med påfølgende pusteproblemer og akutt sykehusinnleggelse i vinter,ble jeg satt på astmamedisiner, Symbicort og Ventoline. Opplevde å ha følelsen av en kul på halsen, tungt å svelge osv. Etter mye diskusjon (ble av fastlege tolket som reaksjon på inhalasjonssteroidene), ble jeg henvist til ØNH og CT, som viste cyste ca 10mm på skjoldbruskkjertel. Alle blodprøver mht stoffskiftehormoner var normale i mars og nå i denne uken. Jeg sliter likevel med heshet,stemmen blir innimellom helt borte midt i en setning, hoste, følelsen av «sand» på stemmen, fortsatt veldig ubehag med trykket på halsen. Disse plagene påvirkes ikke ved inntak av seretide eller ventoline,forøvrig.I tillegg sliten,uopplagt,kvalm/uvel,svimmelhet, smerter i muskler og ledd,også der hvor ikke kjent artrose,uvanlig stort håravfall siste 1-2 mndr..tar nå seretide fast morgen og kveld, ellers ingen medisiner. Er planlagt ny CT i desember. Er ikke hysterisk,nen kan dette på noen måte samsvare med skjoldbruskkjertelkreft? Er det greit å vente til desember?er det andre prøver som bør tas? Kan de øvrige symptomer være noe fullstendig uavhengig av skjoldbruskkjertelen? Er 60,overvektig men trener 3-4 g pr uke,alltid vært i ganske god form, fysisk aktivt arbeide, ikkerøker, drikker ikke alkohol oftere enn helt unntaksvis. Er lei av disse plagene og av å føle meg så uopplagt, er vanligvis veldig full av energi og optimisme! Så mange spørsmål....

Kvinne 60

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei? Cysten på 10 mm har ingenting med de plagene du opplever. Det gir ikke trykksymptomer eller påvirkning på stemmen. Sannsynligvis er dette et tilfeldig funn. Dersom ct gir et klart bilde av cyste er det ikke grunn til tidligere kontroll. ØNH lege ville nok gått videre med annen undersøkelse hvis han var i tvil. Det finnes ingen blodprøver som kan gi mistanke om kreft I skjoldbrusken. Ultralyd med biopsi eller scintigrafi er nødvendig. De øvrige symptomene du beskriver gir ingen mistanke om kreft

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn