Kjemisk lungebetennelse?

Spørsmål

Hei, har hanglet nå i ca.6 uker. Kort pusthet, tørrhoste, fort sliten. Er kjølemontør, og har tidligere fått omskolering pga reaksjoner vedr. overeksponering av Freoner, fosgen. Bare jobbet med ammoniakk siden. Toleransen mot ammoniakk er høy, men......., hadde samme forløp i september. Prøver å finne en tråd i årsak til helseproblemene, og ser at jeg hadde stor eksponering mht ammoniakkgass både i September og i begynnelsen av Desember. Kan det være at kroppen/lungene har fått nok ?? Tankene går mot kjemisk lungebetennelse.

Mann 60

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei


Dersom du har vært kortpustet, har hatt tørrhoste og blitt fort sliten i 6 uker er det på tide at du får undersøkt dette nærmere. Slike symptomer kan ha en rekke årsaker og være resultat av både uskyldige og alvorlige tilstander. Du skriver ikke noe om du har vært hos lege eller ikke, men det skader uansett ikke å dra en gang til. Dette er en generell rådgivningstjeneste på nett som ikke kan erstatte kontakt med helsetjenesten forøvrig. Jeg er usikker på om det vil hjelpe deg at jeg forsøker å sannsynliggjøre hva som kan feile deg.


Kjemisk lungebetennelse er en sjelden form for lungebetennelse forårsaket av væsker, gasser og små partikler. Sannsynlighet for og alvorlighetsgrad av kjemisk lungebetennelse avhenger av hva man har blitt utsatt for, styrke, varighet, verneutstyr, alder og helsetilstand forøvrig. Når det er sagt synes jeg ikke du skal spekulere, men heller ta affære. Du skriver at du har jobbet med ammoniakk, men sjanse for sykdom i luftveier kommer helt an på hvordan du jobber med ammoniakken og i hvor stor grad dine luftveier settes i kontakt med ammoniakken.


Mitt råd til deg er å oppsøke lege for nærmere undersøkelser. Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn