Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Har mye slim, er anpusten og redd for lungekreft

Spørsmål

Hei, jeg er en mann på 45 år som i snart 15 år har slitt med mye allergi og hoste. Jeg fikk ventoline fra fastlegen min for 10 år siden og har da hatt minimalt med hoste siden. Men i det siste har jeg blitt anpusten og hatt kvelningsfølelse når jeg går i trapper. Har nå fått Flutide av legen. Har mye slim i halsen. Et par ganger våkner jeg av at jeg hoster litt og går på badet og kremter skikkelig. To ganger har da slimet fra halsen vært rødlig. Samboeren min sier at det kanskje kommer av at siden jeg piller meg veldig mye i nesen på dagtid til jeg blør neseblod og får mye tørknet snørr at det renner litt ned i svelget. Jeg er livredd for at dette er lungekreft. Var hos legen for annen kreftfrykt et par uker siden der jeg tok blodprosenten og crp som var veldig fine. Har også vært litt hes de siste dagene som mulig kunne komme av Flutide. Har ikke gått ned i vekt eller noe annet. Sluttet å røyke for ti år siden. Kan dette være tegn på lungekreft ? Er fortvilet over å ha det sånn.

Mann 45

Mann 45
Svar

Hei.

Dette kan ha mange årsaker, og lungekreft er absolutt ikke blant det første man tenker på. Men jeg kan samtidig naturligvis ikke utelukke noen som helst diagnose her over nett, uten legeundersøkelse. Jeg tenker at astma er en betydelig mer sannsynlig forklaring, både ut fra symptomene dine og fordi det er en vanlig sykdom, mens lungekreft er en sjelden sykdom.

Det du her bør gjøre, er å oppsøke fastlegen påny og forklare disse plagene dine, og samtidig fortelle at medisinen du har fått ikke hjelper deg så mye. Da bør du få utført pusteprøver (spirometri) for å se om det har med astma å gjøre, og legen din vil også ta stilling til om du bør ta et røntgenbilde av lungene for å utelukke annen sykdom, inklusiv kreft.

Håper rådene er til nytte. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-