Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blodig oppspytt

Spørsmål

Til min store overraskelse harket jeg opp en solid klyse med friskt slim og mørkt blod på joggetur en formiddag forrige uke. Er helt livredd lungekreft. Har aldri tatt en eneste røyk. Jeg er lite forkjølet, men hadde i oktober en skikkelig sår halsbetennelse. Har nå ikke hatt noen forkjølelses symptomer, ingen tungpustethet (trener mye), ingen smerter i halsen, men har slitt med en virus/blemmeinfeksjon i tannkjøtt og svelg og tunge ca 3 uker, samt litt tett nese uten slim, mer av irritasjon/ skorper. Har hatt blødninger fra tannkjøttet langs tennene. Dette er nå undersøkt av tannlege og er ikke alvorlig tannkjøttbetennelse og plagene er på vei tilbake. Jeg går på Albyl e ,75 mg, etter et infarkt/ iskemi i ryggmarg C5-7 for 11/2 år siden der jeg har hatt utrolig flaks med nesten ingen men. I utredning ble det tatt røndken av lunger samt ryggmargsprøve uten tegn til kreft. De fant ingen forklaring i blod for iskemi men jeg går på albylE forebyggende. Kan blodet jeg harket opp skyldes at jeg har hatt litt blødning fra skorper i nesen eller har svelget noe blod fra det irriterte tannkjøttet - og så harket det opp fordi det har blitt liggende lengre ned? Er så urolig. Har bestilt time hos fastlege og håper på rask ny røndken men hater all ventingen.

Kvinne 54
Svar

Hei! Du må ikke bekymre deg for dette. Sannsynlugvis skyldes den blodige klysen et sår i luftveiene, kombinert med blodfortynnende medisin albyl.  Det er svært sjeldent at lungekreft debuterer med blodig oppspytt uten andre symptomer forut som f eks lungebetennelser, vekttap. Dersom det gjentar seg med blodig oppspytt bør først ØNH lege skopere deg, dersom ingen funn, bør man gå videre med CT av lungene eller bronkoskopi. Jeg forstår bekymringen du opplever, men sannsynlighet for lungekreft er lite sannsynlig

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-