Smerter etter lungebetennelse?

Spørsmål

Etter to-tre dager med kraftige hosteserier ble jeg innlagt på hosp, i Benalmadena (Spania)der det ble konstatert akutt (?) lungebetennelse.

Etter utskrivning selvbehandling hjemme med medisiner nevnt i pkt 2.
Hosten er nærmest borte, men jeg har sterke brystsmerter (rundt brystet foran, særlig høyre side) som er særlig ille om natten og morgen/formiddag. -

Er det lungebet som forårsaker smertene, og er det vanlig med smerter under/etter en lungebet.?

Underskelsen på sykehuset var grundig, men kan det tenkes at f eks mageproblemer har blitt oversett?
Er det OK å bruke smertestillende medisiner?

Relevante sykdommer/medisiner: Hjerteinf for 16 år siden, senere diag KOLS, tre stentoperasjoner, sist april 2008.Diag polymyalgia juni iår. Innlagt 6/10 og behandlet intravenøst for akutt (?)lungebetennelse. Medisiner for dette:TAVANIC LEVOFLAXACINA,PREDNISONA og SYMBICORT. - Bruker ellers Emconcor, Albyl-E, Cortison, Cetiricin og Simvastatin

Mann, 81 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du har altså sterke brystsmerter, og lurer på om det er lungebetennelsen din som forårsaker smertene, og du lurer på om det er vanlig med smerter ved lungebetennelse.
Du lurer også på om sykehuset kan ha oversett evt mageproblemer, og om du kan bruke smertestillende medisiner.

Sterke brystsmerter hos en person på 81 år, som har hatt en hjerteinfarkt tidligere, er noe som absolutt og uten diskusjon må undersøkes av lege. Dette fordi det ikke går an å utelukke hjertesykdom via internett og uten legeundersøkelse.

Jeg kan ikke utelukke at din smerte nå er en følge av lungebetennelsen, f.eks. pga hoste som kan ha forårsaket smerter i musklene i brystkassen, men jeg har jo ikke mulighet til å si noe sikkert om dette uten å undersøke deg.
Forøvrig så kan må få smerter ved lungebetennelse, men det kjennes vanligvis i form av smerter ved dyp inspirasjon (innpust), og det er jo ikke akkurat slik du beskriver dine smerter.

På ditt spørsmål om sykehuset kan ha oversett mageproblemer, så kan jeg ikke svare noe mer konkret enn at ja, det er jo teoretisk mulig, men jeg har ikke noen informasjon her som taler i den retning.

Det å bruke smertestillende medisiner kan være greit hvis f.eks. smerten skyldes smerter i brystmuskulaturen som følge av hoste, men det vil jo være feil å overse evt hjerterelaterte smerter og behandle en evt hjertesykdom med smertestillende medisiner, så dette bør først utelukkes.

Men dersom smerten kommer av ømhet i muskler i brystkassen som følge av hoste, så vil det være mer korrekt behandling å bruke hostedempende medisiner for å dempe hosten.

Jeg er ikke i tvil et øyeblikk om at det eneste forsvarlige rådet jeg kan gi deg, er å få lege til undersøke dette, for det lar seg ikke gjøre å gi deg annet enn helt generelle svar uten en faktisk legeundersøkelse.

Det behøver slett ikke å være noe bekymringsverdig dette, men det kan du ikke ta sjansen på uten å bli undersøkt av lege først.

Lykke til og god bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-