Stikking i brystet

Spørsmål

Hei!
Jeg har av og til opplevd at jeg har stikking i brystet på venstre side, har ikke tenkt så mye over det, men de siste 4 ukene har stikking kommet oftere, nesten hver dag, flere ganger om dagen. Stikkingen kommer ikke på noe bestemt tidspunkt, og det er ikke noe spesielt jeg har gjør når stikkingen kommer. Det kan være alt fra når jeg trener, til jeg har lagt meg om kvelden. Føler at jeg er i god form ellers, trener flere ganger i uken.
Begynner å bli bekymret i og med at stikking bare er på venstre side.
Relevante sykdommer/medisiner: Astma

Kvinne, 20 år

Svar

Hei !

Jeg ser at du ikke har noen konkrete spørsmål i din henvendelse, men jeg kan allikevel kommentere det du skriver. Jeg går ut fra at du er opptatt av hva dette kan være, men da må jeg med en gang si at vi ikke har mulighet til å stille diagnoser her pr internett, uten muligheten til undersøkelse av pasienten.
Jeg kan allikevel dele mine tanker om dette, med deg:

Stikking i brystet hos en 20-år gammel kvinne kan ihvertfall ikke være hjertesykdom, så det kan du i praksis se bort fra.

Det er overhengende sannsynlig at årsaken er muskelspenninger i brystkassen, og om dette er korrekt diagnose for ditt vedkommende, kan du få bekreftet hos din fastlege. Slikt er meget vanlig, helt ufarlig, og det har en utpreget tendens til å forsvinne straks man får rede på hva det er for noe.

Nå vet ikke jeg om smerten sitter i brystkassen din, eller i selve venstre brystet. Hvis du er usikker på dette, dvs at smerten kanskje kommer fra brystet, så bør du for ordens skyld la lege undersøke dette brystet ditt, for å utelukke at smerten kommer fra brystet. Dette anser jeg dog for særs mye mindre sannsynlig.

Mao. så er min konklusjon at dette ikke høres bekymringsfullt ut, men at jeg allikevel synes du skal la lege undersøke deg, så slipper du å tenke noe mer på dette.

Lykke til !