RS-virus ved astma

Spørsmål

Jeg har astma og påvist rs-virus. Er behandling med Prednisolon ok? Virker fra informasjon på nett at Pednisolon kan være/er kontraindisert ved virusinfeksjoner

Kvinne 62

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei


RS-virus vil kunne forårsake en infeksjon i luftveiene. Hos små barn og spedbarn vil viruset kunne gi ikke bare en infeksjon i luftveiene, men også i lungene (lungebetennelse). Hos større barn og voksne med friske lunger og luftveier vil en infeksjon forårsaket av RS-virus ofte merkes som en vanlig forkjølelse. Ved kronisk luftveissykdom som astma er, vil RS-virus kunne forårsake en såkalt forverrelse. I det ligger det at astmaen oppleves som vanskeligere enn normalt. Det kan være mer hoste, mer slim, økende pustebesvær og trangere luftveier. RS-virus kan i seg selv ikke behandles, men det kan være nødvendig å behandle astmaen i økende grad ved en virusinfeksjon. Behandling av astma kan intensiveres på flere måter. Noen greier seg med å øke bruken av inhalasjonsmedisiner som brukes til daglig, mens andre kan ha behov for ytterligere medisiner. Prednisolon er en betennelsesdempende medisin som kan være svært effektiv ved astmaforverrelser, og den er ikke kontraindisert ved virusinfeksjoner. En såkalt prednisolonkur på 7-10 dager kan ofte være god behandling ved astmaforverrelse ifm. virusinfeksjon.


Håper dette var nyttig for deg. God bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-