Brystsmerter og tungpust

Spørsmål

HEI

JEG ER EN GUTT PÅ 22 ÅR SOM HAR VÆRT PLAGET AV BRYSTSMERTER OG TUNGPUST I NESTEN 6 MÅNDER. DET BEGYNTE MED AT JEG begynte å få vond rett over hjertet (ikke tungpust).Vil nevne at jeg to månder før plagene begynte på ny jobb som er veldig fysisk krevende. Var på legevakta og tok ekg ,men de fant ingen tegn på noe uvanlig der. fikk volatren og jeg synes at smertene gikk bort. helt til de kom tilbake ,men denne gangen med både sure oppstøtt og halsbrann samt mye raping og tungpust. etter dette har jeg til sammen tatt tre ekg uten noen funn i tillegg har jeg tatt en røntegn av thorax uten noen funn. smerten er varierende kommer plutselig i rygg ,ribbein , armene (stikkende smerte)men føler at det sitter i brystet og øvrige del av ryggen ved venstre skulderblad ,er ikke der hele tiden men er plaget av tungpust og at jeg fort blir sliten. tok også en prøve som jeg ikke er sikker på hva heter blåste i et rør kom frem at det var 69% av forventet ,legen sa at det kan være astma ga meg medsin som jeg ikke synes har hjelpet. vet ikke hva jeg skal gjøre er lei av å dra frem og tilbake til leger som ikke skjønner noe av det er i tilleg redd for lungekreft og lurer også på hvordan man kan bekrefte eller utelukke dette?? på forhånd takk trenger hjelpRelevante sykdommer/medisiner: ingen har røyket i 8 år

Mann, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Takk for spørsmålet ditt. Du har altså i nesten 6 måneder vært plaget med brystsmerter og tungpust. På grunn av dette har du tatt tre EKG uten at det viste hjerteinfarkt. Du har tatt lungerøntgen som heller ikke viste noe galt, verken blodpropp eller lungekreft.
Du har muligens fått påvist astma, men astma- medisinen virker ikke.
Etter første gang(?) på legevakten fikk du resept på Voltaren som tok smertene.
Senere kom de tilbake med sure oppstøt og raping.
Jeg forstår godt at du er frustrert og lei av både leger og smertene.
Smertene du har er nok ganske sikkert muskulære, for det første siden du to måneder før første EKG begynte i ny fysisk krevende jobb. For det andre virket Voltaren og det stemmer godt, siden Voltaren virker på betente og såre muskler som du har rikelig av mellom ribbena, for eksempel. Voltaren har imidlertid en kjent bivirkning og det er irritasjon i mageslimhinne og spiserør, noe som for deg ga seg utslag i sure oppstøt og rap.
Jeg vet ikke hvor lenge du brukte Voltaren eller om du fortsatt tar disse pillene. Mitt råd er i hvert fall å slutte med dem og heller få en rekvisisjon til fysikalsk behandling.
Så vidt jeg kan se så fremgår det av brevet ditt at du har røkt i 8 år. Det må du slutte med. Jeg er ganske sikker på at tungpusten din vil forsvinne, når du kutter ut røyken og med den også det som kanskje kan være astma.
Lungekreft kan du foreløpig ikke bekymre deg om, men hvis du ikke klarer å slutte med sigarettene, så vil du komme til å fortsette å bekymre deg for dette. Prøv et nikotinplaster for eksempel, i en overgangsfase.
Snakk også med en bedriftsfysioterapeut på din arbeidsplass og få vedkommende til å lære deg å gjøre jobben din mer ergonomisk riktig, slik at du slipper alle disse muskelsmertene.

God bedring og lykke til med røykeslutt!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn