image: Vondt kne etter styrketrening. Sannsynlig skade av menisk

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt kne etter styrketrening. Sannsynlig skade av menisk

Spørsmål

Hei! Trente tung styrke på bein på tirsdag, og våknet onsdag med et vondt og stivt kne. Nå er det søndag og ikke blitt noe bedre, selv om jeg har latt være å provosere.. Var en helt vanlig beinøkt, men vante øvelser og jeg merket ikke noe under økta. Vanskelig å beskrive smertene, men er vanskelig å bøye og strekke kneet helt (har ganske god bevegelighet, men ikke helt ut).

Kjennes litt som at det ligger en ball inni kneet når det bøyes, som hindrer. Ved retningsforandringer eller de minste bevegelser sideveis får jeg stikkende/knivende(?) smerte. Må på en måte gå med litt bøy i kneet og alltid snu hele kroppen for å unngå smerter.

Har du noen aning om hva dette kan være og om jeg må søke hjelp?

PS: Har tidligere hatt litt problemer av mild sort med samme kne etter flere år med fotball og håndball.

Kvinne 21
Svar

Hei!

Ut fra det du skriver, mistenker jeg at du har noe som mekanisk blokkerer full strekk og bøy i kneet ditt. Etter all sannsynlighet er det tale om en skade i en menisk, som så har lagt seg inn i en del av kneleddet hvor den ikke skal være, og slik hindrer leddet i å strekkes og bøyes fullt.

Når kneet beveges, vil den skadde delen av menisken utsettes for strekk og drag, som kan oppleves som smerter.

Jeg vil anbefale deg en snarlig MR-undersøkelse av dette kneet. Hvis det viser seg å være riktig diagnose, bør du innlegges på en ortopedisk avdeling, slik at man får gjort noe med menisken. Hos unge vil man ofte forsøke å sy menisken, mens man hos eldre pasienter fjerner den skadde delen av menisken.

Lykke til!

Illustrasjon øverst: BigBlueStudio / Shutterstock / NTB