Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt i siden når jeg hoster

Spørsmål

Hallo. Jeg har litt smerte på venstre side helt nede ved ribbeina. Det er vondt når eg hoster, men av og til er det bedre enn andre dager. Eg fekk det en morgen eg stod opp.

Mann 58
Svar

Hei.


Her har du ikke stilt noe spørsmål, så jeg vet ikke helt hva du ønsker informasjon om. Jeg velger derfor å kommentere det du har skrevet, samt å gi deg noen råd. Håper det er greit.

Det ville vært interessant med mer informasjon her, for eksempel om hvor lenge det har vart, om det har blitt bedre eller verre, om du har andre symptomer i tillegg som f.eks. feber og om du hoster mye.

Men generelt sett så tenker man i første omgang i følgende retning, når det gjelder smerter i siden / over ribbeina:

Smerte i siden og hoste kan være symptomer på lungebetennelse. Men da vil man helst føle seg syk i tillegg og ha feber. Lungebetennelse behandles med antibiotika. Oppsøk lege dersom du har nyoppstått hoste og eventuelt føler deg syk og/eller har feber.

Smerter i siden UTEN samtidig hoste / feber, ser man ved muskulære smerter og ved brudd eller brist i ribbein. Da vil en oftest kjenne betydelig økning i smerten når en trekker pusten dypt eller hoster. Det vil også være vondt å trykke med hånden på det vonde området.

Kort oppsummert så kan en si at hvis det er vondt å trykke på, så er det ikke lungene.

Dersom du ikke har feber eller hoste eller føler deg syk, så kan du se dette an og ta noe smertestillende, for eksempel paracetamol og se om ikke det går over av seg selv, hvilket det gjør hvis det er muskulære smerter.  Forverring / hoste / feber gir mistanke om lungebetennelse, og det tilsier legebesøk.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-