Vondt i ryggen og i testiklene

Spørsmål

Fikk en akutt kink i ryggen. To kiropraktorbehandlinger med moderat utbytte. Etter 5 dager fikk jeg vondt i testiklene - spesielt når jeg sitter eller bøyer meg. Ingen smerter i testiklene og heler ingen merkbar forandring på disse. Etter tre uker fortsatt ikke god i ryggen dog stadig bedre, og testikkelplagene vedvarer også, men er ikke blitt verre. Ingen smerter/plager når jeg sover eller går. Har testikkelplagene sin årsak i "ryggkinken", eller antas det å være tilfeldig at de oppstår samtidig?

Mann 61

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Akutt kink i ryggen / akutte ryggsmerter er noe de fleste mennesker får av og til, og det skyldes i de aller fleste tilfeller ikke sykdom, og det går som hovedregel over av seg selv, uten behandling, bare ved å la tiden gå, ta smertestillende og være i bevegelse.


Det er på ingen måte bekymringsfullt at det varer i tre uker heller, slik du nå beskriver.


Det som derimot setter saken i et annet lys her, er dette med smerter i testiklene. Det er jo avgjort ikke noe som vanligvis opptrer samtidig med ryggsmerter, det er helt klart, og det er vanskelig å umiddelbart se noen sammenheng. Smertene i testiklene kom etter 5 dager med ryggsmerter, forteller du også. Det taler også i retning av at der ikke er noen sammenheng, men at disse to tingene oppstod uavhengig av hverandre.


Jeg tolker det du skriver nå som at du har hatt smerter i testiklene i drøye to uker. Det er påfallende, og det i seg selv er noe du bør oppsøke legen din for, siden det kan ha med sykdom å gjøre. Du er 61 år, og da er i en alder hvor sykdom etterhvert forekommer med økende hyppighet, og en skal ha en heller lav terskel for å oppsøke lege ved nyoppståtte smerter som en ikke vet årsaken til. Grunnen til det er naturligvis å utelukke alvorlig sykdom, som alltid er en teoretisk mulighet, inntil det motsatte er bevist.

Når det er sagt, har jeg selvfølgelig ingen konkrete holdepunkter for at det er tilfelle i ditt tilfelle, men du skal definitivt oppsøke legen din nå, for å få undersøkt dette. Det er greit nok å se an ting i noe tid, inkl nyoppståtte smerter om ikke de er for ille, men her har de altså ikke forsvunnet etter to uker, og nå er tiden moden for å finne årsaken til dette.


Det vil bli feil og ren gjetning fra min side om jeg skulle begynne å antyde mulige diagnoser her uten å undersøke deg, så det lar jeg med hensikt være. Det viktigste her er å gi deg det rådet du har fått, så følg det. Lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn