Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utstrålende smerter til beinet

Spørsmål

Hei Har plutselig fått veldig vondt i hoften. Smertene stråler ned i beinet når jeg har ligget eller sittet og reiser meg opp. Jeg må gå meg til. Når jeg så er i bevegelse og på jobb er alt bra . Når det gjør veldig vondt når jeg står opp på morgenen, hjelper det å legge tyngden på det beinet og hoften der det er vondt.Mest vondt når jeg står på det andre beinet, og lar den vonde siden henge.Vondt å endre stilling når jeg ligger. Ingen verkesmerter.

Kvinne 60
Svar

Hei!


Beklager forsinket tilbakemelding vedrørende plagene dine! Når du forteller om smerter som stråler ned i beinet, er det første jeg tenker på på, at det potensielt er en nerve som er irritert, sannsynligvis i ryggen. Noen ganger kan også smerter fra hofteleddet gi smerter som oppleves å stråle ned i beinet, men sjelden forbi kneleddet, og ikke ofte med en akutt debut slik du beskriver. Smerter som oppstår i hofteleddet, vil også oftere forverres når man belaster det dårlige leddet, og her beskriver du egentlig en mostatt situasjon.


Fastlegen eller en fysioterapeut vil kunne undersøke hoften din, og det vil være lett å konstatere om hoften kan være årsak til plagene dine. Hvis så er tilfelle, bør dere bestille et vanlig stående røntgenbilde av bekkenet og hoftene dine. Hvis derimot man mistenker at det foreligger irritasjon fra en nerve i ryggen, kan dere bestille MR av ryggen.


Irritasjon av nerver i ryggen gir seg som oftest uten behov for spesielle tiltak, annet enn å ta litt hensyn til plagene, og være i lett aktivitet. Hvis det derimot på noe tidspunkt skulle tilkomme kraftsvekkelse i dette beinet, eller opplevelse av at man ikke kjenner at man ikke har kontroll over vannlatning, bør lege oppsøkes umiddelbart.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-