Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utmåling av invaliditet

Spørsmål

Hei Er operet for menisken skadde i begge knærene over tid har det utviklet seg arterose i knærne i følge legen min. Jeg har også slitasje skadde på høyre hofte som gjør at jeg i perioder går med smerter får korteson sprøyte for dette inne i mellom og det hjelper.Skal til en spesialist som skal sette en medisinsk invaliditets grad på meg. Har jobbet som elektriker de siste 30 år og skadene mine er godkjent av nav som yrkes skader. Har samlet alt jeg kan av operasjons beskrivelser og bilder slik at jeg vil ha dette med meg når jeg skal til spesialisten Hva kan jeg forvente og få i medisinsk invaliditet per kne og hofte Og er det noe jeg bør gjøre før jeg går til navs spesialist for fastsetting av invalidetets grad

Mann 49
Svar

Hei!


Man vil for utarbeidelse av invaliditetsgrad benytte en forskrift fra 1997. Denne lister opp ulike tilstander med en tilhørende forventet invaliditet. Denne er på ingen måte uttømmende. Graden som antydes er ofte oppgitt i et intervall, slik at man skal kunne fremvise skjønn, og sette høyest grad hvis tilstanden er svært uttalt for en person. Deretter er det ulike prinsipper som brukes for å foreslå den endelige invaliditetsgraden. Feks vil plager og tilstander, som uansett ville inntruffet uavhengig av yrke og skade, trekkes fra.


Ut fra det du skriver, kan jeg kun antyde at det trolig er tale om 15-25% invaliditet, forutsatt at artrosen er så uttalt at det er tale om protese.


Det du bør gjøre er å stille til denne vurderingen med mest mulig relevant informasjon vedrørende din egen helse.


Lykke til!