Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Uspesifikke smerter i bekkenringen

Spørsmål

Jeg er en jente på 31 år som de siste månedene har hatt vondt i venstre hofte, og det kjennes ut som om smerten sitter i hoftekammen. Smertene kommer hvis jeg for eksempel har sittet lenge og reiser meg opp eller når jeg går ned en trapp. Det gjør ikke vondt å gå eller være i annen aktivitet. Det kan kjennes ut som om det er en muskel der som er for stram, men jeg har tøyd og bøyd mye den siste tiden uten noe bedring. Kjenner ikke noe til det på natten, og kan fint trykke på hoften uten at det gjør vondt. Har en stillesittende jobb, og beveger meg sikkert ikke så mye som jeg burde. Den siste tiden har jeg imidlertid vært veldig bevisst på dette og vært mer i aktivitet uten at hoften har blitt noe bedre. Hva kan dette være? Etter en del søk på Google kjenner jeg at jeg er ganske redd for at det kan være kreft.

Kvinne 31
Svar

Hei!


Først av alt vil jeg si at det er ingenting av det du skriver som rettferdiggjør at du skal være redd for kreft. Selvfølgelig er dette noe man aldri kan utelukke, men det gjelder forsåvidt med alle symptom man kan utvikle i alle mulige organsystem.


Jeg ville begynt med det som er det vanlige, å få sjekket hofteleddet og musklene rundt hofteleddet. Dette kan gjøres hos fastlegen eller for eksempel en fysioterapeut. Det kan også være lurt å ta et vanlig røntgenbilde av bekkenet og hoftene. Hvis man ikke finner en åpenbar forklaring ut fra dette, kan man gå videre å sjekke øvrige tilstander som kan gi plager i dette området, og det kan kanskje da være lurt å be om å bli vurdert hos en ortoped. I forkant av dette vil det eventuelt kunne være nyttig å ta et MR-bilde.


Å si deg hva dette kan være ut fra det jeg vet, blir dessverre vanskelig.


Lykke til!


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-