Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Uspesifikke plager

Spørsmål

Hei :) Jeg har i lengre tid hatt smerter i musklene. Kjenner når jeg klemmer på halsen/ nakken at det gjør vondt å klemme. Har vondt over skuldrene, ned i ene armen, hånda. De siste ukene har jeg hatt vondt helt nederst i ryggen og nedover låret. Og helt øverst på låret, kjennes ut som det er ved lysken, i festet til låret på en måte. Er veldig vondt til tider med en gang jeg reiser meg opp, men så går det litt bedre når jeg går litt. Syns det har blitt verre. Vondere. Av og til har jeg en slags vibrering i muskelene i ene armen. Ikke muskelsvakhet som jeg har merket. For noen uker siden var huden på låret veldig sår å ta på. Ikke noe synlig. Føler at alle musklene gjør vondt. Gjør vondt over rompa, skuldrene. Fingre, hender. Jeg er veldig dårlig trent. Kan det være årsaken? Har begynt å jobbe på natt, syns det ble verre etter det. Jobber på sykehjem, så før jeg begynte på natt var jeg mer i bevegelse når jeg var på jobb. Kan det være en medvirkende årsak? Bekymrer meg mye og har en tendens til å tenke det verste først. Er veldig redd for kreft. Er det noe jeg trenger å bekymre meg for på grunn av disse smertene? På forhånd tusen takk for svar :)

Kvinne 32
Svar

Hei!


Dette var ikke så lett å gi deg svar på - jeg er likevel overbevist om at dette ikke er kreft. For meg høres det ut som om du bør ta deg en tur til fastlegen, og få sjekket at det ikke foreligger mistanke om en eller annen form for revmatisk sykdom, eller at det skulle være noe tegn til trykk mot nerverøtter i ryggen. Dette sier jeg bare fordi noen av de symptomene du beskriver isolert sett kan sees ved slike tilstander. Men, jeg tror også disse tilstandene er svært lite sannsynlig at foreligger.


Mest sannsynlig vil du kunne profitere på behandling for generelle muskelsmerter, men det er alltid greit å få seg en sjekk hos fastlegen før man faller ned på en slik behandling.


Lykke til!