Uspesifikke knesmerter

Spørsmål

Hei. Jeg var fikk en skade i kneet da jeg var på løpetrening 4. desember. Skaden kom av seg selv, men det var relativt hard trening med høye kneløft og bakspark i iskaldt vær. Det kom plutselig en "poppelyd" fra baksiden av kneeet, og denne ble bare mer og med tydelig utover kvelden. Da jeg kom hjem kom det tydelige "knekkelyder" lyder fra kneet ved små bevegelser. Dagen etter hadde kneet hovnet kraftig opp og var smertefullt og stivt. Den kraftige hevelsen var der 4-5 dager før den gikk tilbake, og bare en liten hevelse ble værende. Det begynner å nærme seg to måneder siden dette skjedde, og kneet er fremdeles smertefullt. Jeg halter og har problemer med å bøye foten, spesielt når jeg går nedover trapper. Da dette skjedde var jeg godt igang med trening, Men nå er det sånn at jeg ikke kan løpe, og heller ikke gå skikkelig (i trappe spes) Jeg ser at det står at jeg har en bursal utposning.Ut ifra mine egne undersøkelser kan dette bety at det er betennelse i en slimpose i kneet. Stemmer det? Legekontoret ringte meg og sa at det ikke var noe spesielt galt i kneet, annet enn noe manglende brusk og litt irritasjon på baksiden. Jeg måtte ringe en fysioterapeut for opptrening. Stemmer det at det er rett behandling? Kan jeg trene (løpe og gå) med dette? Hvordan går jeg frem for å komme meg fra dette og begynne å trene igjen? Håper du kan svare meg :-) Posteriort i vektbærende avsnitt av den laterale femurkondylens rulleflate er det litt redusert bruskhøyde i et omkring 5 mm område.. Upåfallende forhold ved den underliggende beinmargen. Det er ikke påvist skade av leddbrusken i øvrige avsnitt av kneleddet. Lett hydrops med litt væske i suprapatellare recess og i en bursal utposning fra kneleddet medialt i knehasen. Det er ikke påvist fritt intraartikulært legeme i kneleddet. Ikke ruptur i meniskene, korsbåndene eller kollateralligamentene. Ingen aktuelle merknader ved patella eller patellarsenen. R: Lesjon med litt redusert bruskhøyde i mediale femurkondyl.

Kvinne 44
Svar

Hei!


Det er lite i MR-svaret som korrelerer med de plagene du har. Slik du beskriver situasjonen høres dette for meg mest ut som en skade i en av meniskene. Funnet på MR-bildet tviler jeg på er det som er årsaken til dine plager. Hvis det ikke allerede er gjort, bør kneet ditt undersøkes fysisk, for deretter å granske MR-bildene i lys av hva man mistenker er problemet.


Det kan virke som et visst innslag av mekanisk ubehag når du forteller at det er smertefullt og vanskelig å bøye kneet skikkelig. Jeg synes du bør få avklart om dette er noe som kan avhjelpes med kikhullskirurgi, og vil anbefale at du blir vurdert av en ortoped. Dessverre kan jeg ikke komme med noen konkret behandlingsanbefaling all den tid vi ikke enda vet hva som er årsaken til plagene dine.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-