Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Uspesifikke knesmerter

Spørsmål

Hei. Jeg har etter en fjelltur i sommer fått knesmerter som kommer sigende på utover dagen. Har aldri hatt problemer med kneet tidligere. Smertene kommer gjerne gående i nedoverbakke. Når jeg våkner om morgenen er alt som det skal men etter en lang arbeidsdag kommer smertene. Bør jeg få sjekket opp dette, eller vil det gå over av seg selv? Mvh Anders

Mann 28
Svar

Hei!


Forandringer og tilhørende tilstander mellom kneskålen og lårbeinet, kan ofte gi smerter fortil i kneet, spesielt ved gange ned trapper eller bakker. Årsaken til det siste, er at man aktiverer strekkeseneapparatet rundt kneet, hvilket genererer det største trykket og belastningen mellom kneskålen og lårbeinet.


Jeg synes likevel alderen din taler i mot at det skulle foreligge noen større forandring i dette området, forutsatt at du ikke har gjennomgått noen tidligere skade eller har et yrke som særlig utsetter disse deler av kneet for uheldig belastning.


Enkelte har også avvikende anatomi, som bidrar til at eventuelle forandringer kan komme tidligere i brusken, og gi opphav til slike smerter.


Mer sannsynlig er ikke dette noe som trengs følges opp etter så kort tid. Du kan eventuelt forhøre deg med en fysioterapeut om det er forhold ved kjernemuskulaturen din eller andre biomekaniske forhold som kan bidra til plagene. Hvis du ikke viser bedring frem til jul, eventuelt hvis det blir betydelig verre, bør du nok be om at fastlegen tar en titt på deg og eventuelt også henviser deg videre til røntgen og en ortopedisk avdeling.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-