Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Uspesifikke forandringer i fot

Spørsmål

Hva betyr svar som jeg fikk fra MR undersøkelse av ankel? Hvilken behandling anbefales? Jeg har hatt problemer med ryggen ganske lenge, kan det være grunn for problemer med føttene.

Kvinne 61
Svar

Hei!


MR-bildet ditt av ankel viser intet som i seg selv burde gi uttalte symptomer, og heller ikke er tilgjengelig for noen kirurgisk behandling. MR er en undersøkelse som må fortolkes med stor grad av forsiktighet, da de ofte kan gi inntrykk av store forandringer, men som ofte ikke gir pasienten noen som heslt symptomer eller plager. Mer spesifikt er det litt væske rundt strekkesener på oversiden av foten, litt også rundt plantarfasciens innfestning under foten, og svært lette slitasjeforandringer i fotroten.


I ryggen er det litt slitasje i nakken, og at slitasjeforandringene kan gi opphav til klem mot nerverøtter avgående fra nakken. Disse forandringrnr virker ikkeå være nye.


Tilsvarende finnes i lenderyggen, men her er det i tillegg manglende brn i et parti i et virvellegeme, som kan gi en viss instabilitet og glidning i ryggen. Dette kan bidra til trykk mot nerverøtter avgående fra denne delen av ryggen.


Ingenting av det som finnes i føttende dine, ville jeg tro kan settes i sammenheng med ryggplagene dine.


Lykke til!