Uavklarte smerter i hoften!

Spørsmål

Hei! Jeg er en kvinne på 33 år som er plaget med smerter i hoften. Jeg har hatt disse smertene i flere år, men merker en forverring nå. Jeg har 3 barn, men smertene kom før jeg ble gravid, så dette er ikke bekkensmerter relatert til graviditet. Jeg går noe innover med beina og lurer på om det kan være noe slitasje? Hvis jeg sitter i en lav stol eller på gulvet og skal reise meg opp, kjennes det ut som at hoften låser seg. Smertene er store ved belastning så jeg må vente en stund før jeg kan gå.. dette skjer kun på høyre side. I skrivende stund er det natt og jeg ligger våken med smerter på begge sidene. Ville d være hensiktsmessig å be om å få tatt en røntgen? eller høres dette ut som en kjent tilstand? Jeg er ikke overvektig og er normalt aktiv.

Kvinne 33

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Det enkle svaret på spørsmålet om du bør ta røntgen av hoftene dine, er "ja". Man vet at det finnes en del tilstander hvor avvikende anatomi i eller rundt hoften, kan gi opphav til smerter. Disse tilstandene er det viktig å få avklart, fordi man kan tilnærme seg dette med kirurgisk korreksjon av disse avvikene. Hvis du beskriver at føttene dine peker innover når du går, kan dette i noen tilfeller skyldes endret anteversjon i hoftene, det vil si at lårhalsen har en spesielt kraftig fremoverrettet stilling. Slike varianter kan blant annet være med å drive hoftesmerter og med tiden gi brusk og slitasjeforandringer i hoftene.


Så, jeg vil absolutt anbefale røntgen av bekkenet og hoftene dine. I tillegg bør det tas MR for å se om det skulle foreligge endringer i leddleppen i hofteleddene, og i tillegg be  om å få avklart om det foreligger avvikende "versjonsmål" i hoftene.


Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn