Uavklart kul i lysken

Spørsmål

Hei! Jeg er 44 år og har fått et slags bein i øvre del av lysken som i det siste har blitt plagsomt. For 2 år siden kjente jeg en liten kul, ca 2•4cm lang, rett ved siden av penis på høyre side. Sjekka opp med ultralyd, men såg ingenting gale. For 1 år siden var den litt større og øm visst jeg trykket en del på den. Ny runde med ultralyd der dei også sjekka testikkel. Da den var litt øm Ble det mistanke om kreft i testikkel og rett på opperasjon og fikk høyre testikkel fjerna. Tok prøver og CT, men var ikke kreft. For ca 2 mnd siden hadde jeg meg en joggetur på ca 7 km og en fjelltur på ca 15km noen dager senere og etter det har det blitt mye mer plagsomt. Kulen er større, ca 7•7 cm og kjenner ut som det er et bein. Den er øm å trykke på og blir værre og større ved litt aktivitet. Har sjekka om det er brokk, men det er det ikke. Ble også dårlig i nedre del av ryggen på samme side som kulen for 1år siden. Spesielt om natten, men har blitt en del bedre etter å ha gått til fysio. Jeg spilte fotball til jeg var 33år og trent styrke og litt kondisjon etter jeg ble 40. Ca 2-3 ganger i uken. Fastlegen min vet ikke hva det kan være og har sendt meg på CT, men får ikke time før i begynnelse av august. Så hva kan dette beinet være? Som forverrer seg ved aktivitet og virker som det blir større? Den ligger 3-4 cm fra øvre del av penis og går litt på skrå oppover. Kjenner av og til litt i hofta og hadde litt strålinger nedover på baksiden av foten før, men ikke den siste mnd.

Mann 44

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Jeg er rimelig sikker på at dette ikke er bein. Bein ville være enkelt å finne på både ultralyd og ved undersøkelse, og ville heller ikke vokse raskt ved aktivitet. Det eneste som kunne tenkes å forklare at bein ville bli mer synlig og følbart i dette området, ville være en situasjon hvor det forelå en instabilitet i bekkenet, som gjorde at knoklene i bekkenringen beveget seg i forhold til hverandre. Dette virker helt usannsynlig.


Det er ikke godt å si hva dette kan være, men du nevner selv brokk. Selv om du sier at dette ikke er riktig diagnose, høres det mer sannsynlig ut enn bein. Ellers kan det også representere en annen væskefylt oppfyling i dette området, uten at jeg kan si sikket hva det skulle være. CT og også MR bør inngå som ledd i diagnostikken i ditt tilfelle, og jeg ville nok startet med å bli vurdert av en gastrokirurg - både på grunn av lokalisasjonen av kulen, men også fordi det mest sannsynlig er en gastrokirurgisk tilstand.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-