Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tilbakevendende og forbigående smerter i kroppen

Spørsmål

Kvinne 65. Jeg er en frisk og ganske sprek person, og jeg bruker ingen faste medisiner. Over lengre tid, flere år, har jeg enkelte dager veldig vondt i kroppen. Smertene forflytter seg alt fra nakken, skuldre, armer, fingre og føttene. De sitter liksom inni kroppen, og det er ikke vondt ved berøring. Disse dagene føler jeg meg generelt i dårlig form. Har opplevd endel traumatiske ting, kan dette være en årsak til smertene? På forhånd takk for svar.

Kvinne 65
Svar

Hei.

Du er altså en 65 år gammel frisk kvinne, som i flere år har forbigående, men tilbakevendende smerter i de fleste steder av bevegelsesapparatet. Det kan i utgangspunktet skyldes "alt eller ingenting", og når du her spør om det traumatiske opplevelser kan være årsaken, så blir svaret at ja, det kan det være, men samtidig er det egentlig bare et generelt svar, siden det finnes så utallig mange andre mulige forklaringer.

Det kan skyldes periodevis overbelastning eller feilbelastning, det kan skyldes dårlige arbeidsstillinger, det kan skyldes senebetennelser eller andre forbigående tilstander i muskel-skjelettsystemet.

Revmatisk sykdom er teoretisk mulig, men mest sannsynlig ikke, siden det ikke er konstant.

Videre vil mange også tenke at "vondter" her og der, kanskje også skal anses som en del av livet for de aller fleste av oss, når en har levd noen tiår, og at det følgelig ikke nødvendigvis ikke er noen spesifikk årsak. Vil du finne ut noe mer konkret om dette, vil jeg anbefale deg å oppsøke fastlegen mens du faktisk kjenner noe av dette.

Ha det bra.