Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tågjenger

Spørsmål

Hei! Jeg er plaget med stivhet og smerter i anklene, som kommer når jeg reiser meg etter å ha sittet i ro en stund. Jeg har regnet med at dette var svangerskapsrelatert, men nå to måneder etter fødselen, har det ikke blitt bedre, heller verre. Jeg går tur daglig, og har ingen smerter da, men kan ha en slitenhetsfølelse i anklene når jeg har gått langt. Det kjennes ut som anklene må "varmes opp". I svangerskapet kan jeg muligens ha belastet anklene feil fordi jeg var ganske framtung, men nå er jeg ikke tung mer (bmi under 20). Jeg går imidlertid en del på tå ubevisst, og har gjort det siden barndommen. Jeg prøver å la være, men lykkes ikke helt med det. Anklene kjennes bedre når jeg går på tå. Mine spørsmål er om ankelsmertene er noe jeg kan regne med går over av seg selv, eller om det er lurt å oppsøke lege for å unngå at det blir verre. Jeg lurer også på om det kan være relatert til tågangen, og om det eventuelt er noe å gjøre med det i voksen alder?

Kvinne 34
Svar

Hei!


Det er ikke så godt å si hva dette er,  en det er jo noe som objektivt kan undersøkes og verifiseres. For meg høres det ut som om du har stramme akillessener, og man vet at det er assosiert med en rekke ulike plager i beina. Lokale smerter i anklene, kan være alt og ingenting, herunder også betennelsestilstander som bør utredes av reumatolog. 


Jeg anbefaler at du sammen med fastlegen sjekker for de vanligste reumatologiske tilstander, tar røntgenbilder av anklene, og henvises til enten en ortopedisk kirurg eller reumatolog hvis plagene vedvarer utover 6 måneder. 


Lykke til!