Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Subcapitalt brudd i metacarp III

Spørsmål

Heisann, Jeg har fått et brudd i 4 metakarpe høyre hånd, langefingeren for 10 dager siden. Fikk så påført gips men legen først mente at det burde opereres fordi beinet hadde blitt forkortet. Etter en vurdering med flere leger bestemte de seg for å ikke operere. Det jeg lurer på om dette er riktig avgjørelse. Har fremdeles på meg gips på undersiden av hånden og skal ha den på i 4 uker. Men utifra bildene syntes jeg det ser rart ut. Det ser ut som om langefingeren, som er brekt, er dyttet altfor langt tilbake. Jeg kan knapt kjenne knokkelen når jeg tar på den. Jeg er redd for at dette er feil beslutning som kan medføre varige skader. Burde denne blitt operert ? Bildene er tatt en uke etter påført gips med fremdeles gips på hånda. Takk for hurtig svar

Mann 21
Svar

Hei!


Jeg tror nok det er metacarp III som er brukket ut fra røntgenbildene du har lagt ved - det stemmer også med din angivelse av denne som "langfingeren". Ut fra bildene ser dette adekvat ut. Det foreligger en moderat avbøyning, som vil bidra til å få knokkelen til å se lett forkortet ut i det andre planet. Det viktigste ved dette bruddet er at det ikke foreligger noen rotasjonsfeil, det ser ikke slik ut, men det kan man ikke sikkert si uten å sjekke hånden klinisk, noe jeg regner med ble gjort på skadestuen.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-