Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Store smerter fra skulderen i 4 år, hva skal jeg gjøre?

Spørsmål

Hei. Har ikke sovet på venstre skulder på 4 år pga stikkende smerter som oppstår da. Dette har tidligere ikke vært et stort problem i hverdagen utenom enkelte tilfeller under styrketrening. Men i de siste 4 mnd har smerten vært økende. Den stråler ut i hele skulderen og nedover armen ned til hånden. Smerten er konstant hele døgnet, av og til er det vanskelig å sove. Skulderen/armen fungerer svært dårlig ved løft oppover og ut til siden, det gjør veldig vondt og den låser seg. Hvis jeg presser med fingeren kan jeg finne ett særdeles ømt punkt foran på skulderen mellom muskelfestene. Jeg har gitt opp å prøve å fikse dette selv med øvelser/trening anbefalt av NHI, samt ro, hvile og lite aktivitet. Ingenting fungerer. Dette har som sagt pågått i noen år og nå er jeg dritt lei og fortvilet. Dette plager og hemmer hverdagen min. Jeg kan ikke lenger løfte småbarna mine med venstre arm. Hvem kan hjelpe meg i riktig retning med å bote på problemet? På forhånd takk

Mann 30
Svar

Hei.


For å ta det mest positive først: Jeg er i utgangspunktet ganske så sikker på at dette er et problem du kan bli helt kvitt. 

Og dette er hvordan du skal gripe dette an:

For å løse et helseproblem, iverksette riktig behandling (jfr øvelsene du har gjort) så må man først vite hva man skal behandle.

Du må med andre ord få stilt en korrekt og presis diagnose, dvs finne ut hva som er årsaken til smertene dine. Når det er gjort, vil det være mulig å si hva slags behandling som vil kunne hjelpe deg.

Dette gjør du helt konkret ved å ta kontakt med fastlegen for å få undersøkt skulderen. Legen vil da utføre diverse tester og undersøkelser for å danne seg et bilde av hva dette kan dreie seg om, og ikke usannsynlig vil du bli henvist til en MR-undersøkelse av skulderen. Det kan hende du har en tilstand som lar seg behandle effektivt med et kirurgisk inngrep, for eksempel. Jeg tenker da spesielt på om det kan hende at du har for trange forhold til sener og muskler i skulderen, som kan ordnes ved å meisle vekk en bit av beinet som heter acromeon, den harde beinkanten du kjenner på "hjørnet" av skulderen. 

Dette er kun en mistanke ut fra det du forteller her, og ikke noen presis diagnose. Det vesentligste er at du følger rådene her, så vil nok løsningene ligge foran deg, så du slipper å være plaget med dette i enda lenger tid.

Lykke til!